En bättre dag

Ja idag har det varit en lite bättre dag än vanligt. Först fick jag ett brev med efterlängtat och glädjande besked:
Mammografin visade inga tecken på bröstcancer!!
Åååå så skönt!
Med tanke på min mamma så är jag självklart lite orolig för att det ska drabba även mig. Inte så så att jag går runt och funderar på det men nu när jag varit på mammografi så finns givetvis ”...tänk om...” i mitt huvud...
Men nu kan jag lägga det bakom mig! Skönt!
Dagen har jag annars mest ägnat åt vila. Jag vilade mig i form till kvällen. När eftermiddagen kom så började jag förbereda mig lite allteftersom. Jag tog en liten extra slurk (urk! Tänk om jag hade behövt dricka det!🤮) sondnäring och jag fixade till mig så gott det går. Jag menar grunden är ju vad den är. Inte ens smink kan göra underverk!
Anledningen till mina förberedelser var att jag skulle till frisören ikväll. Världens bästa frisör (som jag gått hos i runt 25 är!!) hade lovat klippa mig efter stängning. Så himla snällt😍 Jag är ju fortfarande rädd och orolig. Jag ska hålla mig ifrån folk. Det säger flera läkare och vårdpersonal till mig. Och pga min försiktighet så har jag inte klippt mig sen december 2019!!!
Fattar ni?! Det är helt galet!! Nästan 1,5 år!!
Så håret behövde en rejäl genomgång! Och det fick det!!👍🏼
Lars kom hem och hämtade mig och han följde med mig in. Han känner ju min frisör lika bra så vi (mest de andra bägge) pratade och skrattade ihop. Han fick även hjälpa mig att komma upp ur stolarna. Jag fick ju håret tvättat och när jag skulle resa mig så tappade jag huvudet!!
Nåja inte bokstavligt som tur var! (Då hade jag ju inte kunnat skriva detta nu!!😉)
Men att lyfta upp mitt huvud har verkligen blivit svårare. Om jag ligger ner och ska försöka lyfta huvudet så är det som att huvudet väger ett ton och det känns som att det ska slitas loss ifrån kroppen...
Det är en trygghet att ha med Lars när jag är ute i verkligheten. Alltså.det hade inte varit något större problem att be min frisör lyfta upp mig och så,det har han fått göra tidigare,men det är ändå skönt att ha Lars nära eftersom han vet hur han ska lyfta mig. Han vet varför och hur jag är svag på vissa sätt men andra inte. Han vet vad jag kan hjälpa till med själv och på vilka sätt han måste ta i extra.
Nån som inte vet hur min kropp fungerar (eller inte fungerar rättare sagt!) har ju svårare att veta hur och var jag behöver hjälp. I vissa lägen - som kan verka helt ologiska! - blir jag som en trasdocka och har ingen styrsel eller kraft att hjälpa till själv. Och det kan vara svårt för utomstående att förstå.
Men min klippning funkade perfekt! Och som vanligt blev jag jättenöjd med Thomas jobb!

Före och Efter frisören!
Och så det positiva beskedet!
Ja det blev en riktigt bra dag🤗

Gillar

Kommentarer