Elrullstol på G!!

Ja då har vi varit i Jönköping och jag har provat köra elrullstol!! Det var en ny,rolig och spännande upplevelse! Jag?som inte är den där som gillar motordrivna fordon särskilt mycket,ser dem som ett nödvändigt ont ungefär,tog givetvis med mig gubben
som älskar allt med motorer och som brummar!!
Min arbetsterapeut Mimmi mötte upp oss där och vi träffade en annan kvinna som visade oss vad hon hade att erbjuda. Det fanns två alternativ som skulle kunna passa mig.

Den ena var som en vanlig rullstol fast med motor. Den körde och styrde jag med en joystick på handtaget. 

Jag blev genast förtjust i den. Den kändes smidig och var lätt att manövrera med den lilla spaken. Bestämde mig nästan direkt!!

Den andra var typ en scooter. Den skrämde mig...såg otymplig och läskig ut. Hur skulle jag behärska den???

Men jag satte mig i den och började osäkert att "leka" lite med den. Kände liksom på den. 

Jag hade bestämt mig för att vara noga med att den jag valde skulle vara lätt att ta mig både i och ur. Att den KÄNDES bra. 

Tanken var att jag skulle testa dem båda noga. Manövrera dem. Styra,gasa,svänga....  Känna efter. Jag provade att köra inomhus. Att runda saker. Köra emellan. Åkte ut en sväng,körde på asfalt och lite grusig asfalt. 

Jag är själv förvånad över att jag klarade av det såpass bra som jag gjorde. Jag anser inte själv att jag är nån bra bilförare. Mest kanske för att jag egentligen inte gillar att köra,jag känner mig både osäker och dålig. Mitt självförtroende är lågt.
Jag åker ofta omkring och är rädd för att andra trafikanter ska bli irriterade på mig...

Men jag fattade förvånansvärt snabbt hur det funkade att både styra,backa och svänga på bästa sätt. Sen krävs det givetvis en massa övning!! Och det kommer jsg att få här på hemmaplan när "min" rullstol kommit. Under Mimmis kontroll

Hursomhelst så blev jag förvånad över hur mycket jag tyckte om den här större modellen. Den som är trehjulig och lite mer som än scooter istället för en rullstol. Jag satt högre. Ryggstödet var högre så att jag kunde luta huvudet mot det. Jag måste ju
kunna vila mitt huvud annars känns det som att nackmusklerna tappar huvudet efter en stund...

Den var lite klumpig i vissa svängar men annars gillade jag den. Mer och mer.

Jag kunde inte bestämma mig idag. Och det behövde jag inte heller. Jag ska tänka över helgen. 

Men jag har (nog) bestämt mig.

Det blir scootern!

Jag är ganska säker på det. Det känns som att den passar mig och mina behov bättre. Jag kan ta den och åka och småhandla t.o.m. I sommar när jag tar med den till Halmstad så kan jag åka runt lite mer där...det finns plats för typ cykelkorg som jag kan
packa ner lite småsaker i. 

Jo.det blir nog den.

Men jag ska ringa på måndag.

Det tar ca tre veckor innan jag får den. Och då ska jag gå och träna på att köra den några gånger innan jag får ta hem den.

Åååå jag är så exalterad nu!!

Detta ska bli så spännande! Så kul!!

Jag ser fram emot en friare sommar! Där jag slipper vara så beroende av andra. Där jag kan ge mig ut när JAG vill!! Utan att be nån följa med. Det passar ju mig bättre,hihi. Är ju lite av en ensamvarg som vill göra saker på MITT sätt när JAG vill 

När vi var klara åkte vi hem till vår lilla pluttunge Alma❤️ (hon o Filip bor ju i Jönköping) Filip jobbade men Alma hann träffa oss en stund. Vi drack lite kaffe hos henne och umgicks en stund. Mysigt.

När vi åkte hem var jag jättetrött.

Men jag lutade sätet tillbaka,kopplade mig till pumpen och njöt av att åka i Lars sköna bil

Lars åkte nästan vidare direkt. Först till jobbet och sen ner till stugan. Där är städning och årsmöte på stugområdet. Obligatorisk närvaro.

Men jag avstod!! Jag orkar inte!!

Kunde ju hängt med och stannat kvar in i nästa vecka. Men nej...jag orkar inte. Har lite att pyssla med här hemma innan jag känner tillräcklig ro för att vara i stugan en längre tid. Helt ärligt så skulle jag kunna tänka mig att vara där hela sommaren...

Dessa trappor och detta omoderna hus gör mig galen snart. Jag orkar inte... Efter tre veckor i vårt lättskötta hus i värmen,utan trappor och annat besvärligt,så känner jag ju hur jobbigt allt är här hemma. Allt.

Vi måste ta en allvarlig funderare på vad och hur vi ska göra med detta hus...

Ja det är mycket att fundera på just nu. Men först och främst handlar det om elrullstol eller elrullstolscooter

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229