Det var som jag trodde

Ja nu har jag (nog?!!) fått förklaringen till mitt ständiga illamående som plågat mig i flera veckor,ja det är nog månader när jag tänker efter. Det var ju för ett tag sen som jag började fundera på ifall min brinnande mun var orsaken.
För ett antal år sen fick jag svamp i munnen och nu kände jag igen smärtan. Ja det är ren smärta att ha svamp i munnen!! Det är som att det svider,sticker,ömmar och brinner i hela munnen. Tungan känns svullen och jag har fått allt svårare att tala tydligt.
Det är ju ett problem jag har av andra orsaker också och det är svårt att dra gränsen,vilket är vad?!??
Lars följde med mig för jag har så svårt att få fram det jag behöver säga just pga mitt otydliga tal. Och jag tyckte det var viktigt att jag verkligen fick fram det jag behövde berätta.
Läkaren var en vikarie (givetvis) och han var heller inte svensk. Hjälp tänkte jag! Hur ska jag kunna förklara detta för honom?!?
Ja tyvärr är det ju så jag känner. Det är inte politiskt korrekt men så är det. Jag erkänner.
Men han talade utmärkt svenska och ville verkligen veta hur jag upplevde problemet. Vi berättade även om mina andra problem. När man ska berätta för nån som inte vet nåt om mig så märker jag hur mycket konstiga problem och sjukdomar/sjukdomstillstånd jag lider av. Jag tänker inte så i vanliga fall. Jag är så van vid alla dessa märkliga problem jag dras med.
Läkaren lyssnade och han frågade. Han verkade intresserad. Och när jag berättade om min misstanke om svamp så förstod han.
Han tittade in i min mun och behövde bara kasta en blick så såg han direkt att det var svamp. Men han skrapade lite på tungan och kollade min strupe. Ingen tvekan.
Sen bekräftade han min misstanke om att svampen i munnen orsakade mitt illamående. Svamp är ju nåt virus och det sväljer ju jag ned och då blir jag illamående.
Så får vi stopp på svampen för vi stopp för illamåendet.
Därför skrev han ut ett medel mot svamp. En liten flaska med flytande mjölkliknande medicin som jag ska dra upp i en spruta 5 ggr/dag och därefter ska jag klicka ut denna sörja där svampen är som värst. Sen ska jag ”gurgla” det så länge jag bara kan. Sen kan man antingen spotta ut det eller svälja det. Jag svalde lite lite lite hela tiden under själva ”gurglandet” så till slut var det bara borta.
Medlet smakar gott så det är inte obehagligt eller jobbigt på nåt vis.
Men nu går mina ögon i kors. Är så fruktansvärt trött…..😴

Gillar