Det räcker nu!

Jag har ju mått illa på sistone. Var på vårdcentralen för en vecka sen men då kunde ingen säga vad illamående berodde på. Jag hade tankar om gallblåsinflamation men det verkade de utesluta. Jag fick gå hem med orden; blir det värre får du söka hjälp på akuten.
Det blev inte värre.
Men heller inte särskilt mycket bättre.
Igår ringde jag vårdcentralen igen. Jag fick en telefontid med en läkare idag klockan åtta.
Han ringde dock inte förrän nio. Det var samma läkare som jag träffade förra veckan. Då upplevde jag honom som lite nonchalant och han verkade inte förstå varför jag upplevde det så jobbigt. Men idag verkade han ha läst på om både mig och mina diagnoser. Det ska han ha all heder av.
(Det är ett fenomen jag ofta stöter på i mina kontakter med vården. Först förstår de inte varför mina ”enkla” problem skulle vara så stora bekymmer för mig. Sen går de in och läser min journal,kollar upp vad IBM är och då blir de intresserade. Helt plötsligt blir de väldigt sugna på att hjälpa mig,hitta lösningar som fungerar för mig och mina problem)
Läkaren ville konsultera andra läkare och sen ville han träffa mig. Helst redan idag. Så jag fick en tid kl 16.
Jag tog tRULLsan dit. Det är smidigt för då åker jag på den ända in till undersökningen. Ja jag kan t.o.m sitta i den när de tar blodprov,CRP,och blodtrycket.
Det visade sig att jag enligt blodprovet jag tog i tisdags har en infektion i kroppen. Det var några förhöjda värden av nåt slag. Därför ville han undersöka mig lite mer noggrant idag. Han tryckte på min mage bl.a. Och det första stället han tryckte på var strax under min PEG. Där gjorde det riktigt ont! Jag utropade nån form av ljud för att det gjorde så ont. Sen fortsatte han att klämma kring bålen på mig. Jag har ont där alltså. Och det verkar inte bara vara bältrosen som spökar… Men jag vet inte…
Han började prata om att jag kan fått nån bakterie eller nåt…jag fattade inte riktigt… Men det var nån särskild han misstänkte. Och för att få reda på hur det ligger till behöver jag undersökas på sjukhuset i Värnamo. Jag tror det är på medicin…
Han kommer att skicka en remiss dit och för att det ska gå så fort som möjligt (han verkade väldigt angelägen om att vi måste få ett snabbt svar) så kommer han att skriva en sak i remissen som han skriver endast för att snabba på det hela… Så förstod jag det som när han försökte förklara.
Hans modersmål är inte svenska så jag har lite svårt att förstå honom ibland. Särskilt när det handlar om sjuka termer!
Men det han kommer att skriva är att han misstänker cancer!
Så fort det där laddade ordet yttrades så steg tårarna i mina ögon!!
Han sa inte ATT han misstänker det.
”Bara” att han skriver så för att skynda på ärendet.
Eller…..????

NU ORKAR INTE JAG LÄNGRE!!!
Även om jag förstår varför han skriver så så kände jag där o då att NU!!!
NU rann min bägare över rejält!!
Nu står inte Ursula Rollbert ut längre!!
Ska det aldrig bli lugnt!!!??
Även om jag inte tror att det är nån jäkla cancer jag har fått så är det väl antagligen nån jäkla bakterieskit som ska behandlas och helst bli av med!!
Grejen är ju den att det bara ramlar på mig diagnoser och sjukdomar och allt annat jävla elände!!! Hur mycket ska man tåla innan man ger upp?! Min gräns är fan i mig nådd nu!!
Till råga på allt ska jag behöva lämna ett bajsprov! Hur kul är det tror ni?!?
Nej nu får det vara nog med skit och elände. Jag orkar inte mer nu.

Gillar

Kommentarer