Det lönar sig

Jag tror minsann att helgens vilande och min nästan pinsamma slöhet gjorde nån nytta! Det är inte alltid en nackdel att unna sig en lite lat helg.
Jag kände mig oförskämt utvilad och pigg när jag vaknade. Så fort jag ätit upp drog jag igång med att städa. Det blir väldigt dammigt här när jag har sängen stående i ett öppet och stort rum utan dörrar till de andra rummen. Dammet yr ju runt och lägger
sig överallt.

Fast å andra sidan så har vi så få möbler och ännu färre prylar där dammet kan lägga sig på så det kunde definitivt varit värre.

Hursomhelst så både dammsög och dammade jag efter att jag plockat i ordning lite samt hängt ut mitt täcke och soffans gosiga filtar på vädring.

Det kändes genast rent och fräscht.

Toaletten fick sig en uppfräschning och sen hade jag bara köket kvar.

Men däremellan blev jag tvungen att lägga mig ner och vila en kvart eller nåt.

I samband med att jag städade av i köket så tog jag hand om mina återvinningskassar. Sorterade och packade om så att de blev mer lätthanterliga. Det får bli en tur till återvinningsstationen imorgon.

Till lunch fick familjen äta rester.

Jag gick och la mig. Kopplade mig till pumpen. Och där låg jag och höll familjen sällskap när de åt.

Så fort familjen skingrats så slog jag ihop mina ögon och somnade.

Jag sov så hårt så när pumpen pep förstod jag inte varifrån ljudet kom...

Det tog ett tag innan jag vaknade till såpass att jag kunde stänga av oljudet.

En pigg förmiddag med lite städning knäcker mig verkligen. Alla svaga kroppsdelar protesterade vilt när jag gav mig på allt detta. Vilket i sig inte var så särskilt mycket. Men andningen tog stryk. Likaså en jäkla massa muskler i min arma kropp.

Men det kändes bra inombords.

Jag kände mig nöjd med mig själv och min insats. Tyckte att jag varit ganska duktig.

Dessutom så trivs jag så mycket bättre när jag har det rent och snyggt runtomkring mig. Jag mår väl av ordning och reda. Jag hoppas att jag klarar av att hålla på med lite enklare städning ett bra tag till. 

Nu ska det bli skönt att sova. Därute blåser och regnar det rejält. Regnet slår mot rutan och vinden viner i husknutarna. Jag tycker det är riktigt mysigt.

Är dock väldigt glad att jag slipper gå ut...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229