Det kändes gött!

Jag kände mig verkligen ganska stark där innan idag Jag fylldes av den styrkan en stund,utnyttjade den och tillät mig göra nånting som ibland känns obekvämt. Imorgon kanske jag inte alls tycker att det känns ok.
Häromdan var jag orolig och nojig över att behöva resa mig ur bilen inför främmande människor. Så det där med självförtroende och inre styrka går verkligen upp och ner för mig!! Och säkert för de flesta andra också.

Men det som kändes jobbigt igår hindrade mig inte ifrån att ta ett annat kliv utanför min comfortzon idag. Jag tror att jag tycker det är värre för mig att visa mig svag än att visa mig konstig...

Att vara konstig är någonting man själv kan styra över. Man kan släppa fram det konstiga eller dölja det - det kanske är tillfället eller dagsformen som avgör hur det blir.

Men att vara svag och oförmögen till normala beteenden kan jag inte styra själv. Därmed tappar jag kontrollen och då får sig självförtroendet en knäck. 

Jag är ju i grund och botten en envis och tjurig gammal kärring,med ett kontrollbehov som är på gränsen till osunt. Och när jag och min kropp inte kan leva upp till min hjärnas krav så förlorar jag. Stort!!

Och jag gillar inte att förlora. Om jag märker att jag inte kan vinna så lägger jag hellre av. Jag ger upp.

Men om jag själv tar kontrollen över en situation,t.ex klär mig i gula byxor,röd tröja,orange kappa och cerise halsduk - då har jag ju redan vunnit! För den som ser ner på mig pga att jag klär mig konstigt är den som "gör fel". Ha!! Jag vann!!

Resonerar jag lika konstigt som jag klär mig??

Ja,kanske det.

Men det är så jag tänker och känner just nu. När jag ligger här i mörkret och tystnaden och har tid att analysera mina handlingar.

När dagen gryr,solen går upp och jag är utvilad så kanske jag ser på saken på ett helt annat sätt. 

Typiskt Ursula liksom...

Efter denna långa utläggning kan jag bara berätta att eftermiddagen och kvällen varit lugn. Jag sov en bra stund i min säng. Min älskade svärdotter lagade nånting som doftade fantastiskt till sig och karlarna i huset. Jag fick avundsjukt ligga bredvid
och titta på... Fast jag blev minst lika mätt som de blev

Därefter blev det soffhäng!!

Och nu hoppas jag att jag kan somna snart. En podcast eller ett avsnitt ur min bok kanske kan vagga mig till sömns...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229