Det börjar lätta

Livet börjar återvända. Det beror inte enbart på att våren gör sig påmind litegrann. Nej nu har jag lättat lite på mina egna restriktioner. Jag har både träffat folk och varit i en affär.
Igår (söndag) kom min svägerska och svåger hit med pizza på kvällen. Det var så roligt!! Vi har inte träffats ordentligt på evigheter! Även om inte jag åt pizza så var jag ändå med. Min fåtölj står mittemellan soffan och matbordet så jag behövde bara vända mig mot dem istället. Älskar vår nya lägenhet!
Idag har jag och Alma varit ute. Det var lite vårigt ute,man känner ett hopp nu. Jag satte mig i min rullstol RULLe och så gav vi oss ut. Vi gick inte så långt. Trots att vi tog en omväg till vårt mål. Vårt mål var färgaffären. Det var tre kunder därinne men de höll sig borta vid den där färgen man målar väggar med. Vi gick raka vägen till kpnstnärsavdelningen. Jag vet sen gammalt att de har ett väldigt bra sortiment. Det börjar klia i mina skaparfingrar! Jag har nöjt mig med teckning länge nu men längtar efter att måla.
Idag nöjde jag mig med att köpa akvarellfärger och penslar. Det ska bli roligt att ta tag i det!
Vi gick hem direkt efter mina inköp. Det fick räcka för idag. Jag kände att jag började frysa och det vill jag undvika. Att bli förkyld nu vore verkligen inte bra. Jag måste helt enkelt hålla mig frisk. För jag vet inte hur jag skulle orka att bli förkyld. Eller nåt värre...
Jag längtar efter att susa runt på egen hand på min älskade tRULLsa. Men det får vänta tills vi fått lite varmare. Jag tänker inte riskera nånting.
I morse hade E ifrån hemtjänsten med sig en annan tjej som ska lära sig hur min hostmaskin fungerar. Det är ju bra om de är några stycken som kan komma. Trots att de försöker att inte ha allt för många olika som går till brukarna. Men skulle nån bli sjuk så är det ju bra ifall det finns fler som kan rycka in.
Vi pratade lite om hostmaskinen. Ingen av dem har jobbat med en sån tidigare. Det är nog inte så vanligt. Men jag är så tacksam att läkaren i Halmstad insisterade på att jag skulle ha en sån i mitt liv. Jag är inte helt säker på ifall jag hade legat här annars....
Efter morgonens hostningen var jag helt slut! Jag fick luta mig tillbaka och vila. Det är inte klokt vad det tar på krafterna att hosta så mycket. Det är som att hela kroppen tar stryk.
Nähä nu ska jag sätta igång en pod som jag kan somna ifrån😴
Godnatt.

Gillar