Det blir en helg i stugan!

Vi har inte pratat så mycket om stugan nu i veckan. Men jag har blivit mer o mer sugen för varje dag. Och idag kände jag verkligen att jag ville hit.
Därför pratade jag först med min hemtjänstsköterska,jag vill ju inte ställa till det i deras planering. Och när hon var hemma hos mig ringde jag gubben och frågade vad han tyckte och vips! så var det bestämt!
Och nu är vi här. Och vi stannar tills på måndag. Kanske t.o.m tisdag morgon.
Jag önskar att vi kunde vara ännu mer spontana. Men tyvärr så är det inte lätt att vara spontan när mitt liv kräver så många speciella prylar och annat. För att resa bort en enda natt kräver nästan lika mycket som fyra dagar och lika många nätter. Nja kanske inte men ändå...
Jag måste ha hostmaskinen och pumpen med mig. Plus tillbehör till båda. Så behöver jag helst ha med rullstolen. Fast nu har vi lämnat den här i stugan. Hemma behöver jag den aldrig. Där har jag tRULLsan om vi ska gå ut och om vi skulle åka till nåt sjukhus t.ex så finns det ju faktiskt rullstolar att låna. Annars så undviker jag ju fortfarande att vistas bland folk mer än det jag absolut måste.
Dessutom behöver jag ha med mig mat! Och den väger ju en hel del!
Sist jag beställde sondmat så frågade jag ifall jag kunde få beställa två omgångar mat och tillbehör. Jag tänkte att jag kunde haft den ena stående här i stugan. En omgång räcker i en månad,hade jag fått hem två omgångar hade vi kunnat åka fram och tillbaka utan att släpa på den tunga maten,hela sommaren!
Men så fick man inte göra! Man får bara beställa en omgång åt gången. Jag undrar ju då ifall de är oroliga att jag ska äta ihjäl mig???
Att man inte får ta hem all medicin åt gången kan jag förstå men mat...? Verkligen konstigt.
Men nu har vi packat med tre lådor och de räcker i 12 dagar! Perfekt!
Även om jag inte hade mycket att packa så tog det sin lilla tid på förmiddagen. Jag hann äta en halv flaska näring innan Lars kom hem strax efter ett. Sen åt jag andra halvan i bilen hit. Och jag tålde väl inte det för när vi kommit ner hit så la jag mig bara lite på sängen för att sträcka ut mig efter allt sittande. Men såklart att jag somnade!! Jag vet inte hur länge jag sov men jag kände mig utvilad åtminstone. Ändå är jag jättetrött nu.
Godnatt.

Gillar

Kommentarer