Den där eviga stressen...

Nu borde jag vara utvilad snart! Jag sov ända till halv åtta idag. Och med tanke på hur mycket jag vilat den senaste tiden så måste jag ju snart bli pigg. Annars blir jag väl bara tröttare av att inte göra nåt... Fast det kan ju inte heller stämma. Jag har ju städat och grejat i veckan så jag har knappast varit passiv.... 

Det känns skönt att jag bestämt mig för att inte åka till stugan över midsommar. En lättnad liksom. Ingen press. Istället ska jag bara vara här hemma och göra ingenting. Inga tider att passa. Inga att anpassa mig efter. Mer än Bella och hennes mat-och gå-ut-tider. Måtte jag hålla mig på benen bara... För jag tror att det kommer att vara ganska tomt i husen runtomkring. Det blir jobbigt om jag ramlar och blir liggande,hihi. Sen kanske jag åker till stugan på söndagen efter midsommar. Som jag gjorde förra året. Det var skönt. Då lade sig lugnet över Östra Stranden och de flesta försvann hem till sina arbeten och sin vardag. Det är ju då jag trivs som bäst i stugan. 
Ibland tänker jag att det vore bättre för mig om vår stuga låg för sig själv vid en sjö. Utan grannar. För jag har inte längre nån "nytta" av att stugan ligger nära havet och den fina långa sandstranden. Jag går ju inte dit ändå. Det som gör att jag mår bra i stugan är ju att den är liten. I ett plan. Att trädgården är platt och bara ett trappsteg ifrån stugan. Och att det är just en "stuga". Inte ett hus med alla de där vardagliga kraven. Det är lättskött. Enkelt.
Så det ultimata vore väl att den låg lite mer ödsligt så man slapp att se andra människor och att de hade koll på en och ens trädgård. För det är nog det som stressar mig mest med stugan...att allt "måste" vara på ett visst sätt när man bor i ett stugområde. Gräset måste vara kortklippt. Häcken välansad. Blomlådorna ska fyllas med pelargonior... Jag kan känna mig kvävd därinne på vår trädgård ibland. Men på hösten,vintern och den tidiga våren då är det underbart att vara där!!! Då skulle jag kunna bo där!! Det är fantastiskt!! Då mår jag så bra av att vara där!! Då är det lugnt och skönt och jag känner inte minsta stress. Älskar det!! Då går jag t.o.m till stranden och njuter av havets salta vågstänk. 
Jag ligger i min säng och äter. Lite sent idag... Men det är ju lördag. Så även jag unnar mig en lite lat start på dagen. Fast det är inte helt sant. Jag känner mig lite stressad av att klockan är så mycket (9:00) och jag ligger fastkedjad vid min pump. Är inte klar än på en kvart... 
Jag vet inte varför jag känner mig stressad för det. Jag är känner ju mig stressad över allt möjligt onödigt. (ja stugan t.ex) Jag tycker ju ändå att jag kommit ganska långt i att minska min stresskänsla. Den har varit min följeslagare i så många år!! Men att bli sjuk har på nåt sätt fått mig att lugna ner mig på många sätt. Ändå sitter den där känslan av stress,måsten,borden kvar i mig. Jag vet ju att det är dumt och onödigt att känna så men kan inte styra över de negativa känslorna. 
Men jag jobbar på det! Varje dag!!
En dag ska jag bli cool!! 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229