Bröllop

Ojojoj vad jag är sliten idag!! Men det beror inte på att jag festat! (tyvärr!!) Nej min kropp är sliten efter en hel eftermiddag och kväll i rullstolen. Plus att det blev alldeles för sent för mig. 
Vigseln började klockan tre. Den var i skogen,precis intill en liten sjö. Väldigt vackert och stämningsfullt. Solen sken och det var varmt. Väldigt varmt. Men tack vare tallarnas kronor slapp vi det direkta solljuset. Och det fläktade lite skönt. 

Vigselakten var väldigt fin och väldigt personlig,man kände att det verkligen var "Deras" bröllop

Lars fick putta mig i rullstolen genom skogen. Det skumpade och guppade. Trots att stigen var ganska bred och hård så var den ju ojämn det gick väldigt tungt. Då känner jag mig elak och besvärlig som låter nån annan köra runt på mig. Men jag hade aldrig
kunnat gå där själv.

Väl framme vid sjökanten hade de ställt ut bänkar men jag satt bättre när jag satt kvar i min rullstol.

Efteråt var det samma skumpiga väg tillbaka. Sen bar det av till festlokalen. En trevligt inredd lada. Jättemysigt. Dock lite ojämnt underlag även där,utanför var det packad grus och jord och därinne var det gamla breda ojämna plankor som utgjorde golvet.
Så jag valde att låta bli att gå även där. 

Kunde inte tänka mig nåt värre än att ramla omkull. Där. Då. Bland allt folk...

Kände mig trygg i min rullstol. Rulle.

Satt i den även vid bordet. Mycket skönt!

Dessutom så har jag fått en liten ryggsäck som är gjord för att rymma min pump och sondmaten. Vi laddade den. Hängde den bak på rullstolen. Kopplade fast mig i den och så kunde jag äta. Lars ställde in den ät mig. Den fyllde mig väldigt väldigt  s
a k t a  med sondmat. Jag var kopplad hela kvällen. Bytte bara påse en gång.

Det kanske verkar konstigt... Men jag mår så mycket bättre när jag kan göra såhär. Det var ungeför som när jag satt på flyget. Om jag fylls med näring hela tiden så mår jag bra. 

Kanske är det psykiskt. 

Men oron för hur det ska gå och oron för att vistas bland så mycket folk gör mig både matt och svag. Om jag får i mig näring så inbillar jag mig att det hindrar mig ifrån att svimma av utmattning och trötthet,orsakad av oro...

Så visst är det psykiskt.

Det mesta är psykiskt....Alltid.

Inbillar jag mig.

Det var en väldigt trevlig tillställning. God stämning och många skratt.

Men jag blir ju så trött. Det var jättejobbigt. Hela min kropp var trött. Att sitta sådär så länge är oerhört plågsamt!! Men tyvärr så är jag väldigt trött av mig. Och det blir inte bättre...jag blir allt tröttare och tröttare. (Åldern???!)

Man vill ju inte vara den som ger upp först. Så jag höll masken ett tag till. Framåt midnatt kände jag att det inte gick längre så Lars körde ut mig till bilen när jag tackat för mig. Han ville stanna så jag körde hem själv på de små vägarna genom
skogen. Jag hade smuttat på ett glas bubbel vid femtiden men inte druckit upp så jag var spik nykter. På vägen hem såg jag en älg,åtskilliga harar och jag höll på att köra på en söt liten rävunge.

Att komma hem var så skönt!! Jag var så fruktansvärt trött!! Inte bara kvällstrött utan i kroppen,i huvudet,i hela kroppen... Längtade efter min säng.

Men först skulle jag kissa!!

Det hade jag inte gjort på nästan 12 timmar. Jag gick på toaletten precis innan vi lämnade huset här strax efter två på eftermiddagen. Sen kunde jag inte gå på hela tiden... Den toaletten som fanns att använda vid festlokalen,typ bajamaja,hade höga trappsteg
in och låg toastol. Fanns inte plats för nån att hjälpa mig upp....

Så jag höll mig.

Det fanns en möjlighet till men den kändes om möjligt ännu besvärligare och det hade varit en bra bit att gå. Och det ville jag inte krångla med.

Så jag höll mig lite till.

Så länge jag satt still i min rullstol gick det ju bra. Det blev värre när jag ställde mig upp innan jag satte mig i bilen hihi.

Och väl hemma så har jag ju några trappsteg att ta mig upp för innan jag kommer in och ser toalettdörren!

Åsynen av den var ljuvlig!!

För att inte tala om hur det kändes när jag väl satt mig!!

Då var nog klockan halv ett ungefär!

Jag stupade i säng!! Så trött att jag mådde illa! Hade nästan svårt att somna först,jag var FÖR trött.

Men oj vad jag sovit gott!!

Är dock sliten än. Det kommer att bli en väldigt lugn och seg dag idag! Kan nästan tro att jag är bakis....Men är faktiskt "bara" helt utmattad!!

Det kanske tar några dar att återhämta mig.

Men det är det värt!!

Ett bröllop är ju ett bröllop!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229