Börjar jag bli gammal????

I hela mitt liv har jag älskat sol och värme! Att bara ligga och njuta av hur solen värmer hela mig är oslagbart. T.o.m som liten drog jag mig till solens strålar. På vintern kunde jag lägga mig på golvet där solen sken in genom fönstret. Där bara njöt jag och mådde väl.
Min familj och mina vänner vet att jag tar alla tillfällen jag kan för att få njuta i solen. Och det beror inte på att jag prompt vill bli solbränd. Jag kan erkänna att det varit en starkt bidragande orsak till min passion för solen. Men nuförtiden bryr jag mig inte så mycket om det,jag är nöjd om jag inte ser blek och sjuk ut i ansiktet.
Nej det är värmen jag behöver.
Därför är det väldigt sorgligt att jag allt oftare mår dåligt av värme. Jag blir illamående och matt. Kan nästan känna mig svimfärdig. Men värst är det att må illa…
Jag satt på vår balkong och åt min lunch idag. Utanför var det liv och rörelse. Vi har ju utsikt över en park med en fontän och en liten damm. Gågatan och några affärer. Kommunhuset och hotellet. Men det som märktes tydligast idag var Systembolaget. Att midsommar närmar sig gjorde att det var en strid ström till bolaget. De har ju begränsat antalet som får vara i butiken samtidigt så de har en vakt stående vid ingången när det är fredagseftermiddag t.ex. Men de behövde ta till vakt idag också. Kön ringlade sig uppåt gågatan och folk hade svårt att hålla avstånd till personen framför. Och det var inte många som bar mask. Då var ändå majoriteten 70+. Har de slappnat av pga att de vaccinerats? Jag är så förvånad och irriterad på folks beteende. Man måste visa hänsyn tycker jag. Även om man inte är orolig för egen del så kan man väl tänka på andra…
Men att jag känner såhär inför folk som tappat respekten beror ju givetvis på att jag själv tillhör den kategorin som antagligen inte skulle överleva att få covid… Jag överdriver ju åt andra hållet istället. Jag är livrädd! Har aldrig varit såhär rädd för någonting i hela mitt liv. Inte ens spindlar!!
Tillbaka till min lunch.
Jag halvlåg där på balkongen och åt i godan ro. Lyssnade på en bok i hörlurarna och njöt av vädret. Solen kommer inte till vår balkong förrän framåt halv fem-fem. Innan dess är det sådär skönt skuggigt och så fläktar det lite här uppe på femte våningen.
Men när solen dök upp där bakom hörnet så blev det varmt. Jättevarmt. Och det dröjde inte länge förrän jag började må tjyvens… Jag mådde illa,kände mig lite yr och skakis. Det kändes som att pulsen steg och jag mådde verkligen pyton.
Jag kände mig oerhört besviken!!
Ska nu mitt största sommarnöje tas ifrån mig också?!
Det kanske var nåt tillfälligt just idag… Men jag har mått dåligt av värme förr. Och jag tror det är åldersrelaterat. Jag är 55 och säkert i övergångsåldern. Kroppen är i nån fas där allt verkar bli upponer! Och så sjuk uppepå det. Såklart att det blir kaos i kroppen.
Jag minns faktiskt att min mamma hade ont av värmen hennes sista år. Och hon hade också älskat att ligga i solen förr. Så kanske är det genetiskt.
Tråkigt är det iallafall.
Jag gick in och stängde ute den värsta värmen och det dröjde inte lång tid förrän jag mådde bättre igen.
Ännu ett tecken på att jag börjar bli gammal…Eller ÄR gammal kanske…👵🏼

Gillar

Kommentarer