Boendet...

Gårdagen blev lugn. Vi gjorde inte många knop. Är väl inne i nåt slags semesterlugn... Fast jag måste erkänna att jag på nåt konstigt sätt gillar vardagar mer... Jag är ju en sån som gillar rutiner och ordning o reda. Det kanske är lätt att säga när man är "ledig" jämt... Fast nej,jag har nog alltid gillat vardag.

Jag är innerligt trött på att bo i ett hus med tre våningar! Att gå i trapporna är så förbannat jobbigt nu så jag blir snart galen. Jag blir förbannad!! 
Jag försöker ändå att tänka mig för,planera och vara noga med att få med mig så mycket som möjligt när jag ändå går. Jag har en liten kasse som jag lägger saker i för att kunna förflytta dem i när jag går upp och ner. Ja,bl.a pumpen och maten som ju ska med upp varje kväll. När jag går upp så ställer jag kassen några trappsteg upp och så går jag själv efter. Jag böjer mig i nästan 90 grader,håller händerna på nåt trappsteg längre upp och följer sakta efter med benen och resten av kroppen. Så reser jag mig lite,flyttar upp kassen några steg och följer efter på samma sätt. Som ett vinkeljärn!! Det ser ju inte klokt ut!! Men det är enda chansen för mig att fixa det! Och jag är alldeles för tjurig för att ropa på nån som kan komma och hjälpa mig. Ja,dessutom så är jag ju oftast ensam hemma.
Men nu börjar jag tröttna. På allvar. 
Tankarna på nytt boende snurrar i mitt huvud hela tiden. Men jag kommer inte fram till nån lösning. Det känns helt hopplöst faktiskt. 
Det är ju därför jag trivs så bra i stugan. Och i Spanien. Ja,det är nog mest pga enkelheten att leva som jag älskar att vara där!' Faktiskt!! 
Det är litet och funktionellt. Allt på ett och samma plan. Betydligt mer kravlöst än hemma. Och eftersom jag blivit en riktig latmask så älskar jag det ännu mer!!
Helst vill jag ju ha allt det där hela tiden. En liten lägenhet i markplan kanske... Men var ska man göra av alla sina saker???!
Såna frågor snurrar som sagt i mitt huvud dagligen. Jag ser ju en ände på detta med att bo i ett stort,gammalmodigt hus i flera plan. Det är ohållbart. 
Helt ärligt så vet jag inte hur länge till jag orkar... Men jag vet inte heller hur jag ska orka ta tag i det och hur jag ska orka börja rensa....för vi har för mycket grejer!! För många bra utrymmen till att samla på sig bröte...
Ja dessa grubblerier pågår i mitt huvud till och från. En dag måste jag ta tag i allt. Men det är lätt att skjuta det ifrån sig...göra som Scarlet O'Hara i Borta med vinden:
"Det tänker jag på imorgon."

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229