Besvärligt i min strupe.

Dagen började ju ganska dåligt. För att uttrycka mig lite milt... Det har hängt i hela dan. Jag har inte haft så mycket energi och faktiskt ingen större lust att göra nånting. Så jag har mest latat mig och försökt vila mig i form.
Under eftermiddagen fick jag alltmer problem med slem i halsen. Jag orkade inte harkla upp det. Det började boa ihop sig ordentligt i halsen. Jag försökte hosta men istället klöktes jag och det tog nästan stopp. Jag uppmärksammade Alma på problemet och hon hämtade genast hostmaskinen och så körde vi igång den. Jag hostade upp väldigt mycket segt tjockt slem. Betydligt tjockare och segare än det varit nångång tidigare när jag hostat i maskinen.
Ska jag vara helt ärlig så tror jag att det hade kunnat bli lika illa den här gången som det blev då ambulansen hämtade mig och allt det där hemska hände. Salivstagnation kallade läkaren det tror jag.
Därför är jag extra glad att jag har min hostmaskin nu. Tack vare den så kan jag ju hålla min strupe ”ren” och slippa dessa obehagliga upplevelser.
Jag har alltid läkarens ord i mitt huvud; ”du får absolut inte hamna i respirator igen.”
Bara tanken på respirator,intensivvårdsavdelningen och allt som följer därefter är det som får mig att klara av den här isoleringen. Att inte kunna umgås med vare sig mina söner (som ju jobbar och träffar så mycket folk dagligen) eller vänner är inte så kul. Men som jag känner så är alternativet värre.
Skulle jag träffa nån som råkar fått med sig lite smitta och som därpå hoppar över till mig så är det kanske det sista jag gör.
Det låter säkert drastiskt och överdrivet. Men det är så jag måste tänka för det KAN ju faktiskt vara just så. Och är det då värt att chansa??!
Snart får jag andra dosen vaccin och när det sen gått ytterligare en liten tid så kan jag nog börja träffa lite folk på behörigt avstånd. Och snart kommer våren och då kan man träffas utomhus.
Jag längtar så efter våren då jag tänker susa runt på min tRULLsa här i mina nya omgivningar.
Idag har jag tecknat en illustration av mig och min nya kompis dRULLe.

Gillar

Kommentarer