Avslappnat.

Jag har tagit det så lugnt så lugnt idag! Har mest legat på en solstol. Ibland i solen,ibland i skuggan. Det har varit skönt ute. Lagom varmt förutom en stund mitt på dan då det var väldigt hett... Men jag har även målat. Jag har känt en sån längtan efter målandet och därför blivit lite rastlös när jag legat för länge. Då har jag satt mig och målat lite. Ja,jag har faktiskt stått upp lite också. Jag köpte ju både akvarell-och akrylfärg. Ett stort block med en fin kvalitet på papperet. Man kan måla akvarell,akryl och olja på det utan att det blöter igenom. Underbart papper att måla på. När jag målar akryl står jag ju helst vid mitt staffli därhemma. Jag hade gärna stått upp och målat akvarell också men det skulle ju bli lite tokigt eftersom den färgen är  färgat vatten. Det skulle ju bara rinna ner på golvet Hihihi!! 
Men det gäller ju att vara uppfinningsrik! Jag tog en stege som jag placerade blocket på. Sen stod jag där och målade. Det kändes ungefär som att stå vid staffliet.
Jag målar inte för att det ska bli en fin tavla som vi ska hänga upp på väggen. Jag önskar ibland att jag kunde måla fina abstrakta tavlor i färger som matchar vår inredning. Men jag är för dålig helt enkelt. Nej,jag målar som avkoppling. Det är så oerhört skönt att bara låta handen styra penseln över pappret. Jag vet inte vem,eller vad som bestämmer hur jag ska måla. Min hjärna,mitt hjärta,min själ eller min hand... Hursomhelst så är det en underbar avkoppling!
Det finns bara en sak som är mer avkopplande härnere. Har tänkt på det idag. Saknar det i år...
Den ultimata avkopplingen är att ligga på en luftmadrass i poolen och låta solen värma alla delar ovanför vattnet och vattnet hålla tempen nere i kroppen. Då blir det ju LAGOM! Jag älskar att ligga på en luftmadrass i vattnet. Det där lätta gungandet gör mig alldeles mjuk och avslappnad. 


Den här bilden är ifrån förra året. Då låg jag här mycket. Jag saknar det i år...
Men jag vågar inte. Jag vill inte bada mer härnere. Jag vill hålla det så torrt och rent som möjligt kring min PEG. 
Den kvällen som den åkte ut (för exakt en vecka sen!!) så hade jag legat i badet...
Ikväll tog jag bort det stora skyddet som de satte dit kring peggen när de tvättat den. Det var onödigt stort...tror jag...och nu hade det börjat lukta och tejpen som höll gasbindan på plats hade börjat lossna. Lika bra att rycka bort det och tvätta rent. 
Alltså fyyyy f-n vad det luktade om det som satt precis inne vid hålet!!
Men det försvann när jag tvättat det.
Problemet var bara att jag hade ingen tejp att sätta fast det nya skyddet... Jag skulle ju kunna sticka till vårdcentralen igen och låta dem plåstra om mig. Men jag orkar inte!! Har ingen lust!! 
Dessutom så såg jag ju att det såg fint ut nu. Det var inte blodigt och varigt kring hålet. Huden såg fin ut (när jag petat bort tejpen..)
Jag tror nog jag fixar att hålla det rent och fräscht själv. Det borde jag väl kunna..?
Skulle kunna åka dit på måndag och plåstra om mig så att det är väl skyddat på tisdag när vi ska åka hem. Jaja..jag får se hur det blir här framöver.
Ikväll har vi tittat på Lets dance. Det var swing-tema. Där ingick tydligen bugg. Som mina döttrar,mest Ebba,tävlat i. Har varit på åtskilliga buggtävlingar genom året! Sett mycket bugg! Men även boogie-woogie och lindy hop som de dansade ikväll. Det är förbaskat skoj att se! Nostalgi och ljuva minnen fyllde mitt hjärta
Men tyvärr känner jag alltid att just bugg får en "tönt-stämpel" i Lets dance. Det tycker jag är synd. För på tävlingar så spelas inte dansbandsmusik. De har inte 50-talskläder på sig... 
Så hyllade de Avicii.
Jag måste bara säga att jag tycker det är så vansinnigt sorgligt att han är död. Jag klarar inte av att läsa om honom och dödsfallet. Jag får en klump i magen av olust och känner att jag inte orkar. Jag brukar inte reagera så. Vet inte varför jag gör det nu. Han har aldrig betytt nåt extra eller så även om jag alltid tyckt stt han varit väldigt duktig. Kanske beror det på att mina söner är i hans ålder,en är ett år äldre och den andre ett år yngre...
Detta blev en lång parentes...kände bara för att skriva. Har tänkt och känt mycket idag. Om allt möjligt...
Kanske bäst jag slutar. Måste hitta en ny bok att lyssna på.,.är lite trött på deckare. IGEN!
Godnatt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229