Avklädningsproblem!

Ikväll har jag frusit. Jag fick gå och hämta min tjockaste yllekofta och på fötterna hade jag bomullssockar,raggsockar och fårskinnstofflor. Raggsockarna drog jag upp en bra bit upp på benet så att det inte skulle glipa mellan sockarna och pyjamasbyxorna. För om det kommer in kalle där (vi brukar säga så om vi fryser; det kommer in kalle. Dock inte Kalle😉) så kyler det ner hela mig. När jag är frusen så är jag väldigt frusen. Jag drog upp en filt till hakan och stoppade ner armarna innanför den också.
Nu fryser jag inte längre👍🏼
Men jag fick problem med att ta av mig alla strumpor. Tofflorna gick bra. Men inte raggsockarna. Jag satt här på sängkanten och försökte dra av dem. Men dels har jag ingen kraft i vänsterhanden så utav den fick jag ingen hjälp. Fick börja krångla med högerhanden,jag försökte rulla av socken men det gick inte... Mitt högra ben och fot är ju också rejält försvagade så jag fick ingen hjälp därifrån. Annars är det ju lättare om man kan spänna benet och spjärna emot när man försöker rulla och dra ner socken ifrån vaden. Jag blev rent svettig av ansträngningen. Och andfådd!!
Jag ringde återbud till hemsjukvården idag. Jag kunde bara inte låta nån komma och hosta mig, dvs trycka på min mage bl.a. Min mage var inte på det humöret idag. Den är fortfarande bubblig och öm. Så jag lät bli att hosta på morgonen. Jag kände mig inte särskilt slemmig i halsen ändå så.
Men en sak har jag lärt mig under de här månaderna. Och det är att man aldrig kan veta hur mycket slem jag kommer att hosta upp!
En dag kan jag vakna och känna att strupen är ren. Det känns helt slemtomt.
Men så hostar jag ändå. ”Just in cases”
Och gissa om jag blir förvånad när det bara väller upp slem i varje hostning!
Hursomhelst så kändes det ok att hoppa över morgonens hostning.
Nu måste jag sova.
Godnatt.

Gillar