Äntligen lite måleri!

Jag har äntligen suttit och målat lite akvarell! Det är väldigt roligt. Men som jag nämnt tidigare; också väldigt svårt. Åtminstone om jag ger mig på det där som jag själv tycker är vackert. Jag googlar och kollar youtube och blir inspirerad och får massa lust att försöka åstadkomma liknande bilder. Men jag kan inte! Det är frustrerande!!
Men så dyker det upp helt andra idéer i mitt huvud! Inte alls lika vackra motiv men roliga och framför allt lättare att måla!! Och när det väl lossnat så bubblar jag nästan över!! Jag vill bara fortsätta fortsätta fortsätta!!
Men jag lyssnar på min kropp. Och lägger mig i min säng och vilar kroppen ofta. När jag ligger där kan jag faktiskt skissa lite på nästa bild. Jag skissar nämligen upp med blyerts först. Och i mitt nya påhitt så fyller jag sen i blyertsstrecken med vattenfast tusch. Först därefter målar jag med akvarellfärg.
Jag måste dock bli bättre på att inte försöka eftersträva att det ska se verkligt ut. Nej jag vill verkligen att det jag målar ska vara riktigt abstrakt; inte föreställa nånting!! Eller många olika saker! Jag har massa idéer och visioner!! Jag hoppas jag kan förverkliga nån eller några av dem.
Idag har jag målat tre akvareller som jag satte i en ram med plats för just tre bilder.


Jag hade tänkt göra både älgen och rådjuret mer abstrakt,lite kantigt och oproportionerligt. Men det blev såhär... Tror jag ska byta bilderna snart ändå.
Så har jag gått med en tanke i mitt huvud ett tag,jag började skissa lite på den och jag t.o.m testade att måla lite. Jag har min dotter Ebba och hennes pojkvän i tankarna...Hon är kock och han är dessertkock. Både jobbar (eller har jobbat) med fine dining. 
Nu tänkte jag lägga in bilden här... Men jag vågar inte. Det känns lite jobbigt. Kanske gör det när jag gjort den "på riktigt"...☺️
Ja detta är vad jag roat mig med i eftermiddag och ikväll (när det var partiledardebatt på tv). Jag har fått dille på klassisk musik så med Mozarts pianomusik i öronen har jag haft fullt fokus på mitt målande.
Och visst har jag suttit för länge och för mycket. (trots att jag lagt mig emellanåt) Så jag är lite sliten och öm både här o där...
Det är väl lika bra jag avslutar och försöker somna.
Godnatt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229