Ännu tröttare!

Jodå,jag tog det lugnt hela dagen idag. Alma och hennes kompisar dök upp framåt eftermiddagen men de gav sig iväg in till stan ganska omgående. Här i Halmstad är det fest! Tall Ships Races pågår för fullt och det är matmarknad mm. 

När tjejerna åkt iväg var väl klockan fyra-halvfem. Jag la mig på min säng och åt. Blundade lite också... Vaknade halv nio!!! Då hade tjejerna kommit hem igen och höll på att göra sig i ordning för kvällens festligheter. Jag hade hört dem nånstans långt bort i mitt medvetande men inte orkat vakna... Återigen så har jag varit sådär konstigt trött,där jag är som i en dimma,inte riktigt "med" liksom. Längtar efter sömn... Hur nu det är möjligt med tanke på att jag vilar och sover så mycket.
Ändå känner jag en viss längtan,ja kanske avundsjuka på tjejerna och alla andra som är ute i Halmstad ikväll. Kvällen blev fin trots att dagen varit mulen och blåsig. Och jag vet ju att det är fantastiskt att gå ut i stan en sommarkväll här i Halmstad. Jag hade ju också kunnat åka in till stan,har sett på Facebook att jag har många vänner som befinner sig där nu. Jag är ju inte för gammal...det är många i både 50-och 60-årsåldern som är ute ikväll. Jag är avundsjuk på dem. För visst skulle jag vilja vara en del av det där roliga!! 
Men det kommer aldrig att hända igen. Jag ser inte hur det skulle kunna fungera... Att gå runt i stan bland alla dessa människor är uteslutet. Att åka rullstol känns oerhört motbjudande. Särskilt med tanke på hur jag blivit bemött i folksamlingar här i Sverige!! Nej,det lockar inte ett dugg. 
Jag försöker tänka mig in i hur jag skulle bete mig och agera om jag var där ikväll. Och jag känner hur jag nästan får ångest av det. Jag skulle känna mig väldigt obekväm. Osäker. Rädd. 
Rädd att stappla,ramla eller bara svaja till i folksamlingen... Rädd att prata med folk för jag känner hur mina ansiktsmuskler inte orkar styra sig...jag sluddrar,tappar ord och ljud. Och i och med det även självförtroendet. Och då är allt kört. Jag blir stel och osäker. Vet inte hur jag ska stå,gå eller se ut. Mår bara dåligt.
Ett par glas vin kanske skulle "hjälpa" i det läget. Fast då förlorar jag ju kontrollen ännu mer...
Nej jag får nog bara acceptera att folkfester är (ännu!!) ett avslutat kapitel i mitt liv.
Visst känns det tråkigt i just ett sånt här tillfälle,ikväll hörs musiken inifrån stan ända hit ut. Men imorgon har jag glömt det och är återigen tacksam över att jag lagt mig både nykter och relativt tidigt!
Hade jag varit frisk och lite mer som förr så hade jag garanterat varit inne i stan ikväll och hade antagligen kommit hem väldigt sent och därmed varit väldigt väldigt trött imorgon. Och det är jag faktiskt tacksam över att jag slipper. Så egentligen,när jag tänker och känner efter ordentligt så är jag glad över att ha en sjukdom att skylla på!!
Nu hoppas jag att jag kan somna snart och sova gott inatt trots min långa "powernap" tidigare ikväll.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229