Det är ganska fascinerande, dom har ett helt rum med leksaker att leka i men ändå måste man bära ut miljoner med leksaker och leka i vardagsrummet 😄.  Det här vardagsrummet var städat igår kväll när jag gick och la mig och som ni ser är det inte lika städat nu på morgonen. Och orsaken till det är den lilla terroristen som måste riva i allt och riva fram. Ja man kan bli gråhårig för mindre, och den lille har bestämt sig för att hans mamma ska vara helt grå hårig som 30 åring..

Dom 2 små är lediga idag vilket är på både gott och ont då jag inte alls mår bra idag, varken psykiskt eller fysiskt. Det märks att kroppen tar ganska mycket stryk av den psykiska stressen. Så för min del blir det soffhäng med ipren och Alvedon intervaller bara be till högre makter att den lille håller sig lugn. Men det tror jagnär jag ser det 😄.
Puss på er så länge!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja halv 6 tyckte det lilla barnet att det var dags att kliva upp men det tyckte ju inte jag men men barnens vilja mammans lag så det var bara att bita ihop och vimelkantigt kliva upp och följa med han till soffan,för det var ju dags att kolla "bompa" och när man slår på den där tvn så lyser den så starkt så man inte ens kan titta utan man får vita prickar som flyger omkring i sitt synfält. Men nu är han på plats i soffan med kudde och filt och mamman kan för att sätta på kaffe. Vimelkantigt vinglar man mot köket och på vägen snubblar man över kattkräken som springer runt fötterna för att dom tycker att det är dags för frukost.. Redan här känner jag irritationen. Får tag i perkulatorn för att börja med kaffet då kommer det lillla monstret springande och skriker "VÄLLING" ja får man snällt avbryta och göra välling.
Jösses 😂.
Men nu börjar jag att bli mamma för nu är andra koppen kaffe intagen och dom 2 stora sover fortfarande tackvare att deras mamma tassar här för deras lillebror så dom slipper bli väckta. Jag ska gå och väcka Melle så han kommer iväg till skolan utan att behöva vara grinig idag. Önska mig lycka till.
Puss och kram på er..

Likes

Comments

Har denna 3 barns mamman kunnat slå ner röven med en kopp kaffe. Barnen sover gott i sina sängar förutom Melle som får sova hos mig i natt. Det är ganska skönt att ha intill sig när man sover oroligt.
Denna dagen har också spenderats hos mina föräldrar och barnen har varit ute I stort sett hela dagenDet är ganska lugnt och skönt där och där mår jag bra också.
Det är skrämmande hur barnen känner av att man mår dåligt..
Mår inte mamma bra mår inte barnen bra!
Men nu ska denna mamman få börja må bra, det går ju framåt iaf även fast det pendlar upp och ner hela tiden. Men tidsnog har jag kommit dit jag vill. Det lär ju bli ett antal stopp på vägen men nå mina mål det ska jag på ett eller annat sätt.
Sätta upp små små mål i taget och bocka av dom allt eftersom, det är nog så jag måste göra för själv se att jag går framåt.

Sen har jag även bestämt mig för att negativa människor och människor som inte kan respektera mig och mina val är inget jag kommer att lägga någon energi och inte heller folk som tar mig förgivet. Jag vill enbart ha positivitet och glada människor som respekterar mig omkring mig! Det har varit tillräckligt med skit omkring mig i livet och nu är det stopp. Jag tänker inte ta någon mer skit av någon. Kan ni inte ta det, låt då bli..
Jag är så less på att inte bli respekterad, spyfärdig på det är jag

Nu ska jag avnjuta mitt kvällskaffe i lugn och ro.
Puss er alla underbara människor där ute 😘

Likes

Comments

Efter en bra förmiddag blandat med kaffe hos borsdotter och kramandes med barnen 😍.

Drar jag nu täcket över huvudet med min klump i magen och hoppas på att den försvinner. Det här med ångest är inget jag rekommenderar..  Och inte heller hjälper medicinen.
Jaja God natt på er en stund 😄

Likes

Comments

God morgon.
Eller om den är så god vet jag inte, skulle hellre gå och lägga mig igen.. Är så trött av för lite sömn, dessa konstanta mardrömmar kommer att ta död på mig. Att vakna kallsvettig och med panik är inte roligt längre, jag vill ha ett slut på det.. Konstant i 4 jävla månader har det pågått och när ska det sluta, sitt inte och tänkt "sitter och bara tycker synd om sig själv"  för jag kan lova att det finns inte en enda människa som skulle vilja byta.. Det är ingen som vill drömma mardrömmar.
idag hoppas jag att kunna få vila lite medans barnen är på dagis och i skolan. Eller ja det väljer jag ju själv för jag har inga måsten idag utan kan med gott samvete hoppa ner i sängen när jag kommer hem.

Igår spenderade vi dagen hos mina föräldrar när barnen var hämtade det var ju så himla fint väder så barnen var ute och hoppade studsmatta nästan hela dagen.  Nöjda barn = nöjd mamma. Dock var Fabian lite låg och var lite omringad av sin bubbla, humöret pendlade upp och ner men tack och lov inga utbrott. Det kändes igår som att han har kommit på hur han ska göra för han har börjat med att undan från sina syskon när han tycker det bli jobbigt, och det är verkligen ett steg i rätt riktning. Så måste säga att jag är väldigt stolt över han.
Och även väldigt stolt över mig själv som inte tar alla strider utan väljer dom med andakt för attvardagen att gå runt.

Ja inte är det enkelt med 3 barn som är helt olika varandra fast ändå väldigt lika ochmig på det.. Haha ja det är en prövning i mitt liv och jag fixar det faktiskt bättre än vad jag någonsin hade kunnat ana.
Nu är det dags att väcka ett monster, den segaste av dom 😄.
Hoppas ni får en fantastisk dag.

Likes

Comments

God morgon världen 😆
Då var måndagen här och alla rutiner faller på plats på en gång. Barnen är lämnade i skolan och på dagis, så nu tar jag mig en välförtjänt kopp kaffe på balkongen. Idag är det fortsättningmitt rensande och städande så jag kan ägna tiden åt barnen sen.
Måste säga att det är rätt skönt att barnen är här för då känner jag mig hel och har annat att göra än att ägna tiden åt dåligt mående och hemska tankar. Visst finns det där liggande hela tiden men inte på samma sätt som när jag är själv. Dock är det nätterna som får ta det men jag reder ut det med. Har jag fixat det hittils så kommer jag fortsätta att fixa det.

Ja som ni märker mår jag fortfarande inte bra, jag har sjukt mycket att ta itu med men jag är en bit på vägen iaf. Nästa vecka är det dags för besök på psykiatrin för uppföljning av medicinen och förhoppningsvis så får jag medicin för sömnen också. Det är rätt hårt att ständigt känna sig utmattad och enbart få ett par timmars sömn.

Ne men det är väl dags att ta tag i hemmet så jag kan hämta trollungarna sen.
Hoppas ni får en toppen dag ❤

Likes

Comments

God kväll 😘
Här sitter jag och röker min natt cigg innan det är dags att hoppa i säng. Idag har jag varit jädrigt kreativ jag har börjat måla om mitt vardagsrum. Eftersom att alla vet hur jag blir när jag mår dåligt, jag "flyr" från problemet. Men denna gången istället för att säga upp lägenheten och fly så valde jag att förnya det lite. Och det är så rogivande att måla och förändra. Jag har målat hälften ungefär och är redan jädrigt nöjd!
strax är det hopp i säng för det är dags för en dag med möten igen fast jag helst bara vill ligga och sova i morgon. Är helt slut.

Ja det här med att vara helt slut finns det olika alternativ utav och jag är utav den mentala tröttheten så det hjälper inte att sova dock.. Men jag önskar att det hjälpte.
Men jag måste säga att jag börjar känna lite positivitet igen och lite hopp om livet även om det pendlar upp och ned.

Ne nu säger jag god natt och sov gott alla gullehjärtan där ute 😘

Likes

Comments

God morgon världen!
Då var det ytterligare en tidig morgon och jag begriper inte varför barnen ska upp klockan 5 när dom kan sova länge.
Och jag får väcka dom på veckorna när dom ska upp. Ja lite full i skratt blir jag ju.
Hur är det med mig då?
Ja ni den frågan ställer jag mig allt som oftast, och tyvärr så är jag i en dipp just nu med oerhört mycket negativitet,ilska och frustration.
Det är väldigt mycket som rör sig i mitt lilla huvud så det är svårt att sortera.
Men nu har jag ju iaf varit på psykiatrin och har fått förnyad medicinering med Lamotrigin. Och den funkar faktiskt.
Hade dos ökning för ca en vecka sen och det verkar funka. Jag pendlar inte så i alla sinnesstämningar vilket är väldigt skönt nu när jag har en väldigt massa ilska inom mig.
Men än så länge är det hanterbart

Idag är det söndag och barnen ska åka tillbaka till pappa. Det kommer bli tomt men ändå ganska skönt för jag behöver sova för den här veckan som varit har varit hemsk.
Det är jobbigt för både mig och barnen, för barnen vet att jag alltid har varit den där svaga punkten men inte längre vilket gör att dom testar mig värre än någonsin alla 3 dessutom. Visst är jag svag men inte så svag som för ett årsen även om jag känner mig sån.

Ja det är väl dags för livet att vända riktning och jag kliver in på stigen igen istället för att gå vid sidan av den.
Jag skulle ju skriva om mina diagnoser fortsättning men det har jag glömt för det har varit lite fullt upp så hinner jag i kväll ska jag göra det.
Denna dagen ska bestå av enbart slapp och jag tänker inte göra så mycket för hemmet är redan städat. Så det enda som ska städas är det som blir under dagen.

Hoppas ni får en fin dag i solskenet 😍

Likes

Comments

God kväll världen..

Här sitter jag i mitt lilla kök med en rygg som tar knäcken på mig och 2 små katter som har bestämt sig för att det är deras tid nu när barnen sover. Stolen knarrar så jag blir galen så jag får nog byta ut den mot en annan innan jag får mig ett raseriutbrott på den HAHA!
Så genast mycket bättre.

Jag hade i det här inlägget tänkt att beskriva mina diagnoser men eftersom att jag är så rörig och aldrig kan hålla mig till ämnet så har jag faktiskt underlättat för mig själv och använt mig av bästa Google. Haha ja man får inte vara dum för att man är blond lixom.. Så jag har faktiskt kort och gott bara kopierat in det som jag tycker låter vettigast att ta med. För google kan inte heller alla gånger hålla sig till ämnet utan bara rör ihop det.

Jag kommer bara att ta 2 diagnoser åt gången för det blir en del.
Och jag börjar med mina 2 huvuddiagnoser som det så fint heter.

ADHD
(något folk kallar för dålig uppfostran)

Vad är adhd?


  • Hjärna i genomskärning Storhjärnan är indelad i olika lober. Mer information Hjärna i genomskärning
    Storhjärnans yttre skikt kallas bark. Den ansvarar för vårt medvetande, tankar, känslor och minnet. Härifrån styrs även våra medvetna rörelser.
    Hjärnstammen styr kroppens hormonella system, andning, hjärtverksamhet, kroppstemperatur, ämnesomsättning samt vakenhet.

    Lillhjärnan är framför allt viktig för balansen och finregleringen av våra rörelser.

    Storhjärnan innehåller fyra hålrum som kallas ventriklar. De har förbindelse med varandra och innehåller en klar vätska som kallas hjärn-ryggmärgsvätska. Den är stötdämpande och transporterar näringsämnen till hjärnan och avfallsprodukter från den. Hela hjärnan omges av tre hjärnhinnor.


Olika hos olika människor

Adhd är en förkortning av Attention Deficit Hyperactivity Disorder på engelska. Det brukar översättas med uppmärksamhets- och hyperaktivitetsstörning. Om man har adhd har man svårt att koncentrera sig och man kan har stort behov att röra på sig eller så kan man ha svårt att komma igång med uppgifter. Man är också ofta impulsiv och gör saker utan att tänka efter före.

Adhd ser olika ut hos olika personer. Hur mycket det påverkar ens vardag beror på vilket sammanhang man är i, vilka krav som ställs på en och omgivningens bemötande. De egenskaper som man kan uppleva som hinder i vissa sammanhang, kan vara tillgångar i andra.

Att man är impulsiv kan till exempel också innebära att man är idérik, fantasifull och kreativ. Man kan också vara egensinnig, orädd och vågar göra sådant som andra inte vågar, till exempel prova nya sätt att göra saker på. Många med adhd är energiska, drivande och har stor uthållighet när de själv får välja aktivitet.

Om man har svårt att koncentrera sig när det händer mycket runt omkring en kan man istället vara bra på att hyperfokusera, det vill säga ägna sig åt en enda sak med stor uppmärksamhet. Det är en fördel om man vill bli riktigt bra på någonting.

Vad beror adhd på?

Hjärnan fungerar annorlunda

Adhd beror på att vissa delar av hjärnan arbetar på ett annorlunda sätt än hos personer utan adhd, bland annat de hjärnfunktioner som styr uppmärksamhet, möjligheten att bestämma över impulser och reaktioner, och förmågan att hålla flera saker i huvudet samtidigt.

Signalämnen har betydelse

Mycket är fortfarande okänt om hur hjärnan fungerar. Det är bara delvis känt vad adhd beror på, men det har bland annat att göra med så kallade signalsubstanser, som behövs när signaler skickas mellan olika nervceller i hjärnan.

Signalsubstanser som är viktiga när man har adhd är dopamin och noradrenalin. Om man har adhd fungerar de här signalsubstanserna inte riktigt som de ska.

Både ärftlighet och miljö påverkar

Ärftlighet verkar vara den viktigaste faktorn till att man får adhd. Man ärver vissa gener som styr uppbyggnaden av hjärnans olika delar och påverkar hur signalsubstanserna fungerar. Därför är det vanligt att flera i en familj eller släkt har adhd.

Hjärnans utveckling påverkas också av de upplevelser och erfarenheter som man har under sin uppväxt. Det innebär att både arv och miljö spelar en roll för hur problemen vid adhd visar sig.


Recidiverande depression

Symtom, prognos,

Recidiverande depression innebär ett eller flera återinsjuknanden (recidiv) efter en första depression. Symtombilden omfattar både somatiska och psykiska symtom. Kognitiv störning (t.ex. koncentrationssvårigheter, minnesstörning eller ökad uttröttbarhet) är ofta framträdande. Episoderna blir ofta djupare, långvarigare och tätare ju fler recidiv som inträffar. Vid tidig debutålder är risken för recidiv högre. Återkommande depressioner kan vara del av bipolär sjukdom. Profylaktisk, psykologisk eller medicinsk behandling kan bli aktuell, samt patientutbildning och familjestöd. Målsättningen med behandlingen är fullständigt tillfrisknande.


Funktionsnedsättning

Funktionsnedsättningen innebär att patienten får problem med trötthet, ener-gibrist, nedsatt minne, bristande initiativförmåga, bristande motivation och uthållighet. Ofta ökar graden av funktionsnedsättningen med antalet depressioner. Vid kvarstående symtom mellan skoven är risken större för försämrad funktion på sikt.


Aktivitetsbegränsning

Begränsningen innebär svårigheter med att fatta beslut, att planera, nedsatt stresstolerans, att fokusera uppmärksamhet, nedsatt flexibilitet, att komma igång med aktiviteter. Vid svår depression kan den drabbade personen få svårigheter att hantera problem i arbets- och vardagslivet eller ta hand om sig själv.


Här har ni då mina 2 huvuddiagnoser som är än så länge. Jag ska på måndag in till psykiatrin för att få ytterligare utredningar för att få hjälp på bästa sätt. Ja ett långt inlägg men nyttigt för många att läsa. Nu ska jag ta den här förbannade ryggen och lägga mig och se om det blir lite sömn i natt.

Puss och kramLikes

Comments

Hej på er!
Det här var ju inte igår direkt, jösses det har gått snart 6 månader sedan jag var här inne och bloggade och under den här tiden har det hänt ganska mycket så att säga. Vet inte ens var jag ska börja..

Jag har iaf fått min lägenhet och den fick jag ca en månad efter sista inlägget och i november började barnen bo med mig varannan vecka vilket är helt underart.
Jag är ännu inte helt frisk och jag har väldigt mycket att jobba med.
Ja nu börjar ni nog fundera på "vadå frisk" ja jag har varit väldigt sjuk i en jätte depression och det kanske jag skrev i något tidigare inlägg. Och det har nu gått nästan 1 och 1/5 år sedan jag hamnade i den och den blev bara värre och värre.
Det har gått väldigt upp och ned den sista tiden men jag intalade mig att jag fixar det här, men nu har jag hamnat i en period igen där jag inte mår helt hundra och bestämde mig för att ta tag i det här på allvar. Jag begärde ut min journal från psykiatrin och nu börjar jag förstå vem jag är och varför jag har denna problematik jag har. Jag har helt enkelt inte velat inse tidigare att jag är "sjuk".
Jag lider inte bar av ADHD utan jag lider även av, recidivierande depression med hypomana symton, paniksyndrom med agorafobi och tvångssyndrom samt bipolära symtom med hypomana episoder.

Haha ja det är ju inte konstigt att man känner sig som ett psykfall. Men nu blir det lättare för mig att förstå och jag kommer att kunna jobba med mig själv på ett helt annat sätt. Jag kommer i ett senare inlägg beskriva alla dessa "sjukdomar" lite bättre så ni också får en förståelse. Ne jag tycker inte synd om mig själv men allt blir så himla mycket enklare med förklaringar.

Jag kan säga som så här, nu när man har "vaknat" upp att jag har insett att det här året som har gått så är det så mycket som är svart och jag har inte så mycket minnen. Hur jag har betett mig, vad jag har gjort, vad jag har sagt osv. Sveket jag gjorde mot mina barn osv. Det slår ganska hårt i ansiktet när man inser och kommer på. Jag önskar inte ens min värsta fiende detta mående och jag önskar att jag hade tagit hjälpen när jag behövde den och alla gjorde allt för att hjälpa mig.
Men tyvärr så tyckte jag bara att alla var elaka och dumma som tvingade mig till saker och tjatade på mig.

Jag önskar så att man hade sått fröet i mitt huvud istället för att så det och rycka hela plantan på en gång för då hade nog väldigt mycket sett så annorlunda ut. Men men man kan inte dra tillbaka tiden även om jag många gånger önskar att det gick.
Det ser ut som det gör och det är nu upp till mig att se till att jag kommer på fötter och ser till att livet blir värt att leva.

Hoppas ni alla andra där ute har det bra!

Vi ses i nästa inlägg.
Puss och KramLikes

Comments