Ja, vad gör vi i projektet nu?

Förberedelsefasen är i full rulle och det innebär att gruppen ska bli varm i kläderna med varandra. Alla ska få var sin praktikplats men man kommer att bo ihop där nere. Då gäller det att trivas med varandra, och ju bättre man känner varandra, desto bättre kommer man kunna lösa problemen som uppstår. För ja, det kommer uppstå problem.

Va? Trodde ni att allt är frid och fröjd? Det här kommer låta lite knasigt men jag önskar det krisar sig lagom i Italien. Jag tror nämligen att vi människor växer vid konflikter. Konflikt är en möjlighet att lära sig mera om sig själv och de andra. Att undvika konflikt betyder att man i stort sett också undviker utveckling.
Låter det kaxigt?
Ta konlikt med mig i kommentarsfältet nedanför :D Muahahahhahhaa!

Jag minns flera situationer där jag har efter att ha avklarat en tuff situation med en kollega eller en vän blivit mycket tajtare med denne. Jobbat bättre ihop och kännt att jag har kommit närmare och fått ny styrka i förhållande med personen.
Har det hänt till dig nån gång? Se, konflikt kan vara bra!


Likes

Comments

Så är vi igång igen!
Mobile You är en treårig ESF-projekt som syftar på att förstärka ungas möjligheter att jobba utomlands. Inom projektet ingår det en sexveckors praktikutbyt i utlandet - i Italien!

I höstas var det en grupp av sex som provade sina vingar i Brescia, en timme från Milano. Och nu är det dags igen. Denna gång är vi flera, hela nio stycken.

Ny grupp - nya utmaningar!

Jag heter Sanna och är projektledare i Mobile You projektet. Jag åker också med gruppen till Italien för att stötta och hjälpa om någonting kör ihop sig på resan. Projektet åkte ner i höstas och det var då första gången i just Italien.

Att få åka ner igen till den finfina staden är sann lycka.
Likes

Comments