Igår fick vi en härlig aptitretare av vad denna resan innebär.

Ljusblått vatten, stränder, ett cyklop och avkoppling.

Vi hyrde en båt som tog oss runt fyra öar söder om Phu Quoc. En båt som man knappt kan förstå hur den fortfarande går att starta, en version av det som kallas Longtail Boat. Sådana man ser på bilder från paradiset som man har som bakgrundsbild på datorn. Fast nu var det vi som befann oss i den båten, vi som befinner oss i paradiset.

Allt är så simpelt och inget är svårare än vad man gör det.

Vi hade några underbara timmar i paradiset. Som jag skrev tidigare, en aptitretare av vad denna resan kommer innebära den kommande tiden.

Vi har tagit oss igenom den norra delen där vi fått uppleva äventyr på flera olika sätt. Men nu är det dags för i alla fall min hjärna att ta semester. Att försöka komma in i lunket, mañana mañana om så vill.
Det jag sätt fram emot allra mest när jag stått på jobbet och bemött all den stress människor verkligen har. Här nere är det verkligen annorlunda och nu vill jag unna mig att känna det till max. Om jag lyckas återstår och se!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har nu besökt 3 länder och ser än så länge en favorit i Thailand. Vet inte riktigt vad det är som gör det men atmosfären är den som passar oss bästa än så länge.

Nästa destination är Kambodja och Siem Reap, där vi ska spendera en natt för att se soluppgången över Angkor Wat. Ett måste på en Backpackresa. Dit reser vi om 3 dagar, så än så länge har vi en del dagar kvar att spendera här.

Utvärderingen så här långt av Phu Quoc är väldigt positiv. Vi har haft 4 bra dagar med ett tyvärr ganska skiftande väder. Njuta av pulsen och klimatet är det vi fokuserat på. Vi har besökt 3 stränder och cruisat runt med mopparna.

Däremot börjar vi ganska rastlösa nu och vill hitta på saker. Imorgon har vi därför bokat en Båttur till en Ö söder om Phu Quoc. Blir en lång moppetur till hamnen och sen ett par timmar ute på havet. Vi hoppas på att hitta lite fina miljöer för drönaren och vloggen.

Ser fram emot morgondagen!

Likes

Comments

Dags att ta det lugnt en vecka! vill inte säga att vi haft ett hektiskt schema men vi har upplevt väldigt mycket på kort tid.
För mig personligen ska det bli väldigt skönt att bara koppla av på ett relativt litet ställe och inte behöva ställa några krav på att vissa saker måste göras. Låter litegrann som semester antar jag. Vi kan kalla det en semester i semestern.

Vet inte alls mycket om phu quoc men det verkar vara en typisk semesterort där lugn och ro ligger i fokus.

Imorgon ska vi hyra moppar som vi ska ha under hela veckan. Vårt hotell ligger ca en km från stranden och långt ifrån centrum så det ganska skönt att slippa gå dom sträckorna flera gånger om dagen. Sen har vi även tänkt att åka till andra sidan ön till en mindre strand som sägs vara mycket finare. Skönt att kunna ta sig runt som man vill i alla fall.

Har varit lite dåligt med solande hitills så det ska gött att få lite bränna också. Vi har haft väldigt bra väder nästan varje dag under hela resan men just sola är något vi alla saknat och kommer uppskatta dessa dagarna!

Likes

Comments

Ligger just nu i en buss på väg mot paradis-ön Phu Quoc i Vietnam. Jag tror att resterande tre sover och det är för mig obegripligt med tanke på att det skumpar ordentligt!

Tänkte berätta lite hur de senaste dagarna sett ut! Vi lämnade Laos bakom oss och flög från huvudstaden Vientiane till Vietnam och Ho Chi Minh. Sällan man ser sådana kontraster två stora städer emellan. Vet inte om man kan klassa Vientiane som storstad men det är ändå en huvudstad.

Ho Chi Minh kan nog vara den största staden jag upplevt i mitt vuxna liv. Elva miljoner människor vara 6 miljoner äger en moppe. Rätt förståeligt att trafiken är under all kritik. Ren katastrof men en cool upplevelse att se alla människor likt myror rör sig på såpass liten plats.

Denna gången hade vi ett betydligt bättre boende som låg litegrann i utkanten av Ho Chi Minh. Två sovrum med kök, vardagsrum och två toaletter så det var överlägset bästa hittills.

Återkommer mer imorgon om vad vi hade för oss i Ho Chi Minh och vad som komma skall!

Önskar er en härlig vinterkväll där hemma!

Likes

Comments

Igår tog vi farväl av Laos, väldigt skönt ärligt talat. Jag kan förstå dom som säger att landet har sin charm, men så outvecklat och bakåtsträvande. Kul att uppleva en vecka men det räckte absolut för oss. Vi startade Laos-Trippen genom att åka en 20-timmars buss från Chiang Mai till Luang Prabang. 20 timmar med bara ett stopp för att äta samt tre extra för toabesök. Vägarna i Laos är under all kritik så om ni vill få bättre intryck av landet och inte förstöra humöret direkt så kan jag rekommendera flyget. Självklart fanns det positiva delar med resan också. Kuang Si waterfall, något som jag kan rekommendera varmt. Helt fantastiskt och trots att vi fick till fina sekvenser i vloggen så var det ännu vackrare i verkligheten. Värt att besöka Laos bara för att uppleva det.

Luang Prabang var där vi spenderade mest tid och vi lyckades boka ett riktigt bra hostel. Namnet är Sabai Sabai vilket betyder "Chill Chill" på Lao. Bra läge och där träffade vi tre sköna grabbar från Tyskland. I det stora Hela, åk till Laos men boka inte för länge. Det räcker med cirka två till tre dagar på varje ställe då det är extremt små städer/byar. Dock finns det mycket mer ställen att besöka men vi plöjde de tre mest omtalade på en vecka och det var som sagt tillräckligt. 

Nedan har jag länkat våran vlogg från Laos, enjoy!

Likes

Comments

Hela nästa vecka så sköter vi gästbloggen för Alingsås Tidning. Verkligen kul att få uppdraget! Där kommer ni få lite mer fakta kring vloggarna och mer av ett berättande format . Kul med publicitet tycker vi och förhoppningsvis några fler som hakar på och följer oss på resan.

Artiklarna kommer att finnas på nätet på deras hemsida så om ni inte prenumererar på tidningen behöver ni inte vara oroliga. Jag kommer dela artiklarna och dom är läsbara för alla:)

Skulle vara jättekul om ni kommenterar olika tips på resmål eller tips i allmänhet. Ni kanske har några frågor om oss eller vår resa! Fråga på så svarar vi ;)

Likes

Comments

Befinner mig just nu på ett ytterst simpelt hostel i Laos som är ett av Asiens fattigaste länder. Sängen är gjord till 90% av metall och resterande är hårt pressad skum-madrass. Staden är Vientiane, om det säger er något. Vi anlände idag med hjälp av den osäkraste bussresan jag gjort. inget bälte, knappt existerande AC och säten gjorda för betydligt mindre människor än mig samt en väg full med hål och gropar.
Trots det ovanstående så kan man inte annat än älska det, Vilket äventyr vi är på!

Den 2e Januari åkte jag (Calle) tillsammans med tre av mina bästa vänner till Bangkok för att spendera de 4 nästkommande månaderna i Sydostasien. Hittills har vi besökt norra Thailand och Laos. Kommer återkomma till de ställena vi redan besökt så småningom.

Samtidigt som vi lever det goda livet har vi ett projekt vid sidan av. Vi har startat en youtubekanal där vi vloggar från olika platser runt om Asien. Vi använder oss av mycket humor och visar upp det vackraste platserna som finns att erbjuda.

Vi har döpt oss själva till Travelbrothers och jättekul om ni vill hänga med på våran resa. Detta kan ni göra genom att prenumerera på våran Youtubekanal, följa våran Instagram (TravelBrothers_se) och till sist läsa min blogg för lite mer ett personligt perspektiv.

Hoppas ni ska gilla det:)
Mvh ATravelBrother

Likes

Comments