Göteborgsvarvet race-rapport

Hejsvejs!

Malin här. Tänkte att det nog är på sin plats för mig att skriva några rader (eller ganska många) så här en vecka efter vårens stora mål för mig, Göteborgsvarvet.

Efter att jag haft en ganska tung höst, vinter och tidig vår där varken kroppen eller knoppen riktigt samarbetat fick jag till slut ordning på formen för lite drygt en månad sedan. Bättre sent än aldrig. Känslorna dagarna innan start var dock väldigt blandade och pendlade mellan att jag kände mig redo att persa till att jag funderade på om det kanske var dumt att ställa upp ifall det skulle gå åt skogen.

Väl på startlinjen var i alla fall taktiken klar - jag hade inget att förlora. Tanken var att öppna i fart för mitt PB och se hur långt det skulle hålla. Eftersom det även var SM i halvmarathon ville jag såklart även placera mig så högt upp som möjligt i resultatlistan. Den taktiken höll hyfsat men jag lyckades väl sådär med fartkänslan... De första fyra kilometrarna gick en bra bit under mitt miltempo (3.23-3.24-3.31-3.26). Efter Älvsborgsbron (5 km) var jag trött och efter en milpassering nio sekunder över landsvägspers (35.56) var jag ärligt talat rätt slut. Andra halvan av loppet fick jag ta en kilometer i taget, suga in energi från publiken och gräva djupt för att inte känna mig nöjd med att bara ta mig i mål. Jag tror aldrig att jag varit så nära den berömda väggen som på Avenyn. Efter två kilometrar på 4.00 och 4.02 var jag i alla fall så pass ”återhämtad” igen att jag kunde öka lite på slutet och springa in på Slottskogsvallen som 12:e dam totalt, 5:a i SM-klassen och med en sluttid endast tio sekunder över PB - 78.03. Direkt efter målgång var jag framförallt oerhört lättad att det var över men också väldigt nöjd.

Så här en vecka i efterhand är jag fortfarande nöjd över resultatet i sig, men lite smått frustrerad över inledningen av loppet. Jag tror med facit i hand att jag hade kunnat springa en bra bit under mitt PB och kanske även plockat någon placering om jag haft mer is i magen och öppnat i ett något lugnare tempo. Men det är lätt att vara efterklok och jag ångrar inte att jag försökte, förhoppningsvis håller det nästa gång. I min värld är det även så att en fjärde- eller femteplats egentligen är strunt samma och för att ha det minsta med sm-medaljerna att göra var detta vad som krävdes

Dagarna nu efter loppet har jag varit ganska sliten och fokus har därför varit på återhämtning med lätta distanspass och mycket rörlighet. Idag ska jag äntligen ut och känna på det igen med en lättare tröskel inplanerad nu under förmiddagen.

Resten av dagen ska jag ägna åt att heja fram mina klubbkompisar som över helgen befinner sig på Stafett SM i Stockholm! Men det får de berätta mer om själva.

Bild: Deca text & bild.

Gillar

Kommentarer

Mmaja
Mmaja,
härligt kämpat! jag sprang också Göteborgsvarvet!nouw.com/mmaja
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229