Kan numera checka av att ha gått på en baseballmatch från min bucketlist. Om det blir några fler matcher under året är ytterst tveksamt då det inte var en särskilt underhållande/fartfylld sport. Stämningen på arenen när hemmalaget gjorde homerun var ju go, men i övrigt var det ganska långtråkigt och mycket dötid. Sammanlagt tog matchen ungefär 3 timmar, men vi skippade första timmen (tur). Det var iallafall roligt att få uppleva.

Nu ska jag ut och hejja på barnen som genomför ett minitriaton idag!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 534 Readers

Likes

Comments

Vecka nr 3 är påbörjad. Min värdfamilj var ute och campade i lördag- söndag vilket resulterade i lite ensamtid, skönt. Helgen har bjudit på lite shopping i Castel Rocks med Natalie, vilket är ett enormt men ändå mysigt outletcenter. Mycket märkes- och sportbutiker, med märken så som Ralph Lauren, Guess, Michael Kors, Nike, Addidas, Reebook till billigare priser. Jag passade på att införskaffa mig ett par halvfula nya träningsskor, välbehövligt. I en annan mysig butik Bath& Body Works, möttes man av ljuvliga dofter så fort dörrarna öppnades. Butiken bestod av hudlotions, tvålar, parfymer o.s.v i mängder med olika dofter. Nappade på erbjudandet köp 2 och få 1 på köpet och gick nöjd därifrån med lite nya hudkrämer. Väl hemma igen var det dags för TAAACOOOOOS och filmmys. Förutom att jag lyckades köpa den starkaste tacokryddan, (tro mig jag är van vid stark mat men detta var extremt) så lyckades vi bra ändå. I söndags tog jag det väldigt lugnt hela dagen, skönt med en lugn dag utan att ha ständigt oljud runt om kring sig. Vecka nr 3 är också sista lediga veckan för barnen, på måndag är det dags för skolstart. En lättnad för mig då det börjat bli lite svårt att underhålla vildingarna hela dagarna.
Over and out xoxo Athena

  • 589 Readers

Likes

Comments


  • 605 Readers

Likes

Comments

Helg nummer 2 i USA har passerat och idag påböjades en ny arbetsvecka. Helgen har varit relativt fullspäckad, har lyckats göra väldigt mycket på kort tid. När klockan änligen visade 17 åkte jag iväg för att averka ett litet gympass på 24 hour fitness, älskar det. Mot skymmningen bestämde sig jag och två andra aupairer oss ganska spontant för att åka ner till Towncenter och gå på utomhusbio. Supermysigt verkligen och på skrämen visades The fault in our stars. Lördagen bestod av häng med svenska aupairer, bland annat vid poolen, på Starbucks, ett IKEA besök (de har fått in lösgodis!!!!!!!!), villet såklart var tvunget att testas. Mot kvällen begav vi oss mot ett blockparty, alltså typ en grillfest för alla som bor inom samma kvarter. Det var faktiskt riktigt roligt, många kom fram och var intresserade av att prata med oss från Sverige. I söndags var jag, tro det eller ej, och hikeade.  Jag är verkligen ingen hikemänniska, men att få vandra runt bland Klippigabergen var otroligt vackert och jag uppskattade faktiskt varenda sekund där. Vi gjorde en väldigt lätt hike men nästa gång ska jag göra något mer utmnande och klättra mot högre höjder. Mot kvällskvisten åkte jag och en annan tjej ut på vad som skulle bli häng i Washpark men som efter många om och men slutade i ännu ett Starbucksbesök. Där har vi det, en väldigt kortfattad händelserapport om min helg. See ya puss o kram

  • 705 Readers

Likes

Comments

-Man får svänga höger mot rödljus

-Marijana är lagligt här (Denver) och väldigt vanligt. När vi var på konsert kändes marijanalukten tydligt, ÖVERALLT. 

-Alla gatunamn står i bokstavsordning, vilket gör det lätt att hitta.

-De flesta gator är enkelriktade, även tre-och fyrfiliga gator. Och skyltarna är otydliga och små. Väldigt förvirrande, jag har personligen orsakat lite trafikkaos pga detta heh.

-Supermarkets är sjuka. De har allt och lite till. Alltså verkligen ALLT. Det finns till och med läkarmottagningar och apotek innuti själva affären.

-Det bor väldigt mycket mexikanare här och som arbetssökande ses det som en merit om man är både engelsk och spansktalande.

Vi bor i ett nybbygt område med mycket barnfamiljer, därav är det lungt och relativt tryggt här.

  • 743 Readers

Likes

Comments

Efter ett jobbigt avsked är nu lite drygt 1,5 veckor spenderade i staterna. De första 5 dagarna tillbringades på en aupairskola i New York, eller ja, på Long Island ett område utanför NY. Mina relativt låga förväntningar om skolan stämde ganska bra överrens med verkligheten. Väldigt långa dagar, lite halväckliga toaletter och duschar, dålig mat, men värst av allt, ingen AC på rummen i 30+ graders värme. Alla på skolan levde för att på sista dagen äntligen få besöka NY och Manhattan. Dock blev besöket väldigt kortvarigt på grund av trafikkaos och tiden räckte inte riktigt till, ett återbesök dit innan årets slut ja tack. Att på fredagskvällen få anlända till min värdfamilj kändes otroligt skönt, min värdmamma och de två äldsta barnen väntade på flygplatsen med stora plakat de hade gjort. Jag har hela tiden haft en väldigt bra magkänsla om familjen och har aldrig varit oroad för att inte trivas där. De är verkligen supertrevliga och bra människor, jag är övertygad om att jag kommer få ett väldigt bra år här. Under dagarna som gått har det hänt ganska mycket och min hjärna jobbar på att ta in all ny information. Allt är så nytt, vilket har resulterat i att mitt huvud är ganska mos just nu, men det blir lättare efter ett tag. Till min hjälp har jag haft deras gamla aupair och en handbok på 40 A4 sidor (truestory) med all information jag kan behöva. Mina dagar har bestått av att lära mig barnens rutiner, lära känna barnen, öva på att köra bil haha, poolhäng, en mini hike, en väldigt spontan konsert på Red Rocks, lite restaurang besök med andra svenska aupairer och mer bilkörande. Att köra bil här ska tydligen vara väldigt simpelt, jag har dock inte fått den uppfattningen riktigt, men övning ger färdighet I guess. Imorgon gör jag min första dag helt själv med barnen, ingen extra aupair, inga föräldrar bara jag.

Ett besök på The Cheesecake factory satt fint, drömgod mat. 

Likes

Comments

  • 896 Readers

Likes

Comments

​Mellan alla jobbpass försöker jag ta vara på de sista dagarna i Sverige med alla de fina människorna jag är omringad av. Räkfrossa, dejt, och lite festligheter. 

Likes

Comments

Nya saker poppar ständigt upp med saker jag måste göra innan jag sätter mig på planet. Alla papper som ska ordnas med gör mig galen. Helt sjukt vad som krävs för att få komma in i landet, men det är ju trots allt USA vi pratar om. Kategorin med allt jag vill hinna göra innan jag åker är också stor, men tiden är knapp och dagarna fyllda med jobb. Allt kommer gå så fort.

I skrivandets stund sitter jag och läser min värdfamiljs nuvarande au pairs blogg och inser att om 3 veckor är det jag. Om 3 veckor är det jag som befinner mig i Denver, i ett nytt land, nytt hus och med helt nya människor. Egentligen är det inte det som skrämmer mig mest, då jag i de flesta fall har ganska lätt för att lära känna nya människor. Jag är inte heller särskilt oroad över att inte trivas hos familjen, det känns verkligen helt rätt. Jag är mer orolig för att bli jämförd med deras nuvarande au pair och rädd för att de ska tycka att jag gör ett sämre jobb eller att barnen inte tycker om mig. Att jag kommer och tar den gamla au pairens plats är för dem kanske inte helt självklart, men förhoppningsvis blir det bra. Att ta hand om barn under en så lång tid kommer med mycket ansvar, jag kommer vara en del av barnens utveckling. Att gå från att vara barnvakt några timmar en kväll till att ha detta som ett jobb blir en rejäl omställning. Många tankar som dessa snurrar, varv efter varv, alldeles för många. Dags att sluta överanalysera, vilket är lättare sagt än gjort tyvärr.

21 days

Likes

Comments

Idag är det exakt 1 månad innan jag står på Landvetter och inväntar planet som ska ta mig till New York. En ynka liten månad, 30 dagar, det känns helt overkligt. Sedan 4 år tillbaka var jag helt övertygad om att jag skulle lämna Sverige efter studenten och jobba som au pair. Det var innan jag ens börjat gymnasiet, men tankarna kring USA höll i sig under hela gymnasietiden och nu står jag här med 30 dagar kvar till avfärd. Jag tror inte att jag riktigt har förstått det hela ännu, att jag ska lämna familj, vänner, jobb och lilla Tidaholm. Just nu snurrar det mycket tankar i huvudet, men jag kan inte riktigt sätta fingret på hur jag egentligen känner. Känsloläge: odefinierat och oklart.


See u soon NY.

Likes

Comments