Hur mår ni? själv mår jag bättre efter efter operationen. Va på besök på vårdcentralen i morse för att ta bort dränering. Det tog 10 minuter och jag är 200 kr fattigare. Det är sjukt egentligen vilka kostnader det är. jag är så tacksam över allt stöd och så många som har brytt sig och ställt upp för mig dom här dagarna. Min sambo har varit vid min sida hela tiden ,tröstat mig när jag har varit ledsen och bara funnits där för mig <3 Nu hoppas jag att allt vänder till det bättre!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allt började i måndags. uppsökte vårdcentralen för smärta vid ryggslutet. dom undersökte mig och skickade remiss till Universitets sjukhuset. Där kollar dom och säger att jag ska komma till akuten och smärtan blir värre eller om jag får feber.

Onsdag. Känner mig hängig och tar tempen som ligger på 38. Men envis som jag är så fortsätter jag fram till fredag förmiddag då smärtan vart för jobbig.

Fredag. Åker upp till akuten runt 11:10 det tar fram till 5? tills jag får träffa en kirurg som bedömer att jag ska opereras då gick allt jätte fort.

Måndag. Jag är hemma igen, fick åka hem på lördags kvällen. Har ont där dom opererade och är fortfarande väldigt trött.

Pilonidalcysta

En pilonidalcysta sitter i mitten av ryggslutet, precis där skinkorna delar sig, och visar sig ofta genom att du får en varfylld böld där. En pilonidalcysta kan vara upp till cirka fem centimeter i diameter. Det är inte helt känt hur en pilonidalcysta uppstår, men förmodligen beror det på att ett hårstrå har tryckts tillbaka in i sin hårsäck. Då kan det uppstå det en inflammation i hårsäcken. En orsak kan till exempel vara att du har ett arbete där du sitter stilla mycket.

Om den inflammerade hårsäcken brister kan det bildas en liten kanal upp till huden, en så kallad fistel. Ofta rinner det lite vätska eller var från fisteln. Om bakterier kommer in genom fistelgången kan pilonidalcystan bli infekterad, och då får du en böld.

Pilonidalcystor är vanligare bland män än bland kvinnor och besvären kommer ofta i tjugoårsåldern. Om du får behandling blir du av med pilonidalcystan, men det kan ta tid och vara besvärligt.

Symtom

En pilonidalcysta brukar upptäckas genom att du får en böld i ryggslutet som gör ont.

Du kan ha märkt att det under en tid har kommit lite illaluktande vätska från området vid ryggslutet, även om du inte har en böld.

Behandling

En pilonidalcysta som har utvecklats till en böld behandlas genom att en läkare gör ett snitt i bölden för att tömma den på var. Du får lokalbedövning innan bölden töms. Sedan får du gå till en distriktssköterska under någon vecka för att få såret omskött.

Eftersom besvären ofta kommer tillbaka, kan du behöva få pilonidalcystan bortopererad. Det brukar göras när du inte längre har någon böld. Under operationen får du ryggbedövning eller är sövd. Efter operationen tar det oftast fyra till fem veckor innan såret har läkt. Du kan sitta och gå efter ingreppet, men det kan vara ömt och strama.

När ska jag söka vård?

Om du märker att det kommer vätska eller var från ryggslutet bör du kontakta en vårdcentral.

Om du snabbt får stark smärta eller ömhet runt ryggslutet bör du direkt söka vård på en vårdcentral eller en akutmottagning.


Likes

Comments

Hur mår ni i dag? själv mår jag inget vidare. har jätte ont i min svanskota och jag vet inte vad jag har gjort. ska ringa 1177 och se om dom kanske har någon ide på vad det kan vara. Söndag igen och även om jag har ont i ryggen så måste jag ta tag i lite sysslor här hemma, och i kväll ska jag bara mysa framför tv:n med min älskade sambo <3

​Bilder från gårdagen och från onsdagen =)

Likes

Comments

Hur mår ni? själv mår jag bra men är trött. I går va första dagen på jobbet efter semestern och det kändes faktiskt skönt att komma igång med rutinerna igen. Det märks att det är många som är iväg på semester nu. det är så lite rörelse och inte alls lika mycket folk som det brukar vara. annars har det inte hänt så mycket så jag känner att jag avslutar inlägget här och tar kväll. Puss på er <3

Likes

Comments

Alla ni som har smakat den här, vad tycker ni om den? hiss eller diss?

Den får en stor diss av mig! Den va väldigt klen i smaken och konsistensen va hemsk.

Likes

Comments

​Nu är vi hemma igen efter att varit i stugan och bara njutit och haft lite bebismys. Jag och Jonas fick en "liten" överraskning av våran kompis packe.En jätte fin gräsklippare,så nu kan vi klippa gräset på riktigt. Ibland blir man sså bortskämd av kompisar.en för tidig födelsedags present till mig och en i efterskott  till jonas. 

Likes

Comments

Godmorgon på er! försöker vakna till lite och ska straxt äta lite frukost. I går flydde vi stan ut till stugan och här kommer jag vara tills i morgon. Ska njuta så mycket jag kan. 😊

Likes

Comments

Hur har eran dag varit? själv har jag och jonas varit iväg på olika second hand butiker och kollat. Jag hittade ett kakfat som jag blev helt kär i och va bara tvungen att ha det. Vi blev bjudna på mat av jonas mamma, super gott.

Resten av dagen har vi tvättat,fixat i trädgården och lek lite med miller. Snart är min semester slut och jobbet börjar igen, jag har saknat jobbet men har samtidigt varit så skönt med semester.


Har ni haft semester eller ska ni på semester ? Vad har ni för planer? Vad har ni gjort?

Likes

Comments