Hej!! Nu är jag påväg hem från stallet. Red ut i mörkret och det var verkligen såå läskigt. Har dock pannlampa men det är ändå obehagligt. Red utan nosgrimma för omväxlingsskull och Prinsen skötte sig bra och jobbade i en låg form hela tiden. Toppentoppen

I brist på andra idéer tänkte jag att det kanske skulle va kul att berätta hur Prinsens rutiner går till.

På morgonen får han frukost 7.00 och får på sig sitt mulletäcke (0 gram). Till frukost får han 1,5kg hösilage, 4dl Krafft sensitive müsli och 3dl Krafft Groov protein (håller på att byta till Groov). När han ätit upp får han gå ut i hagen med sin kompis Klasse.

Runt 11.30-12.30 får Prins lunch i hagen. Då får han och Klasse 2kg hösilage var.

Sen kommer han in 16.00 +/- och får 2kg hösilage, 4dl Krafft müsli och 3dl Groov protein.

Jag brukar även komma till stallet runt 16.00 på vardagar, vissa dagar 14-15 beroende på när jag slutar. Så då kommer jag och mockar, fixar mat & vatten, borstar o rider. Lite olika vilken ordning jag gör allt i beroende på om jag tex har bråttom inför träning osv.

När jag har ridit klart ger jag honom även 3dl betfor då han är lite dålig i magen & så är det bra med extra vätska efter ett ridpass. Ibland tar jag också några tussar hö och slänger de lite här och där i hans box så att han får lite att göra. Funderar dock på att sätta upp ett hönät med halm, men än så länge får han nöja sig med hötussar här och där som sysselsättning.

Jag sätter inte på hans mulletäcke igen utan på natten har han ett tunt brunt fleecetäcke. Så på dagarna har han fleece+mulletäcket.

På kvällen får han sin kvällsmat vid 21 och då får han 3kg hösilage, 4dl Krafft müsli och 2dl Groov protein. Om dagens kvällsfodrare är snäll fyller den också på hans hink med vatten. <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

prins

Shit vad han hoppade idag! Världens duktigaste, verkligen.
Jag kombinerade två övningar idag. En knepig linje på långsidan på delvis böjt spår och en självförtroendehöjande serie på medellinjen med studs, räcke, oxer.

Serien gick bra alla gånger. Jag lyckades mäta ut bra avstånd #stolt) och Prinsen hoppade jättebra. Går i princip inte att misslyckas då grejen är att man kommer bra på hinderna.
Linjen var däremot såååå mycket svårare än jag trodde. Prins var riktig piggelin idag pga kylan också så det försvårade det hela lite. Jag vet egentligen inte varför det var så svårt, men det var riktigt svårt att komma bra på hinderna på böjt spår. Alltid lite snett, något för snabbt/långsamt vilket gjorde så vi ibland kom lite knas på kombinationen. Svårt att vara helt i balans liksom. Men han skötte sig jättejättebra och räddade mig många gånger. Tack Prinsen<3

Det börjar faktiskt bli riktigt roligt i hoppningen. Jag lär mig så mycket nytt varje gång och börjar bli bra på att se distanser - något som jag aaaldrig sett förut. Dressyren har jag dock tröttnat på lite grann, men passet i onsdags har fått mig positivare mot dressyren, så vi ska bli riktigt vassa där också. Är taggad och motiverad på allt och känner mig bara så glad och tacksam över alla möjligheter jag har. Låter klyschigt men har nog aldrig mått så bra som jag gör nu när jag är i stallet hos min alldeles egna ponny. Finns inget som slår detta!

Likes

Comments

prins

Godmorgooon! Jag är jättejättesen till skolan så tänkte passa på i det absolut lägligaste tillfället att bloggaaa. Dagen suger redan då jag krympt ur mina byxor som jag har på mig idag så dagen kan inte blir sämre precis.

Igår tränade jag och Prinsen dressyr för Nina L. Vi hade lite bommar o sånt så blev lite markarbetsaktigt ändå.
Först gick det sådär, Prins var väldigt spänd igår så han var även lite spänd idag, men efter ett tag med lite hjälp av Nina blev han mjukare o mer avspänd.
Sen började det extremt jobbiga - vi skulle rida utan stigbyglar. Jättebekvämt om man har en icke skumpig ponny, men jag som har en sinnessjukt studsig och skumpig ponny som INTE alls är skön att sitta ner i traven på oavsett hur bra han går, är INTE kul. Kämpade jättemycket med att skumpa så lite som möjligt och samtidigt rida Prins på tygeln så tillslut fick jag jätteont i magmusklerna:( Kändes som ett helt sixpack borde ha ploppat fram på magen hahah

Övningen vi gjorde var som så att vid ena kortsidan hade vi travbommar, andra kortsidan 3 små studsblock och 2 galoppbommar med ganska långt avstånd vid medellinjen i en snett igenom. Vi red det som på en 8 i båda varv med övergångar och tempoväxlingar här och där. Rolig övning, men som sagt jättejättejobbigt utan stigbyglar. Prinsen skötte sig dock jättebra och var JÄTTEfin när jag väl lyckades sitta ner ordentligt och rida honom bra samtidigt. Ibland var det ena eller det andra liksom.

Ikväll ska vi äääntligen hoppa!! Det blir sista hoppningen innan LB debuten i Väsby på söndag. Tänkte träna på att hoppa läskiga breda oxrar då jag aldrig gjort det (wooops), men vi får se hur det blir.

Bild från i söndags då vi båda tyckte att det var tråkigt att dressyra

Likes

Comments

prins

Hej! Tänkte återuppliva den här bloggen, men väldigt mycket har hänt sen jag bloggade sist, så tänkte kortfattat förklara vad som hänt.

I juni köpte jag min första egna ponny Prins. En stor c-ponny med otrolig arbetsvilja och grymt postitiv - men väldigt svårriden. Han är så extremt sinnessjukt löjligt känslig (och het+lite stark) att det lätt blir missförstånd ibland mellan oss. Men han hoppar gryyyymt bra och är även trevlig i dressyren.


Jag stod uppstallad i ett stall som låg mer ”lantligt” hela sommaren, men flyttade till ett annat stall 1 september. I det här stallet står även min kompis Matilda med sin dressyrponny Domino, vilket är superkul! Sen har jag lärt känna många andra här också :)


Bortsett från hästar har det väl inte hänt så mycket. Har rätt mycket i skolan och väldigt lite fritid över då jag är i stallet minst 2,5 timmar om dagen 7 dagar i veckan.

Likes

Comments

andra hästar

Ja, ni läste rätt. Jag ska köpa häst, eller ponny rättare sagt. Så det jag varit så upptagen med är att jag letat efter hästannonser, kollat stallplatser och nu i helgen provridit 2 ponnyer.
Den första jag provred, Prince, tror jag inte kommer passa mig alls. Han var väl trevlig, men inte riktigt min typ.
Den jag provred igår var otroligt rolig att rida men samtidigt väldigt annorlunda. Prins hette han (hahah ja de hade samma namn) och är en stor C-ponny. Han var lite grövre i kroppstypen och jag är ju van vid arabsmala Jack, så bara det var annorlunda! Men han var väldigt fin och väldigt väldigt lyhörd och hade massa energi. Superhärlig verkligen, det enda är att han blev lite stark i galoppen ibland och det är jag inte van vid. Är van vid känsliga hästar, vilket han var, men inte sånna som kan bli starka. Så jag ska provrida honom en gång till och också diskutera lite med Åsa, så vi får se efter det om det blir Prins eller inte!!

Samtidigt som jag förstås hemskt gärna vill ha egen häst så vill jag inte behöva lämna Jack på ridskolan...

Likes

Comments

östertorps jack

Igår var han så fin!!! Lite traggligt i början men sen när jag fick tag på bogarna gick han jättebra! Dock fick jag börja om som vanligt efter att vi skrittat på långa tyglar men jag hittade tillbaka efter att vi galopperat. Galoppen löser allt hahah;)
Och förresten så måste jag bara ursäkta för inaktivitet, men jag kommer berätta imorgon varför och vad jag sysslar med helt enkelt!

Likes

Comments

andra hästar

Igår red jag lilla Bente och det gick väl helt okej. Har inte ridit honom mycket alls och sist jag red honom var ett par månader sen.. Så jag hade glömt bort hur han var typ helt.
Vi red självständigt i början i alla gångarter och då kände jag mest igenom Bente för att "lära känna" honom. Det gick inte jättebra, eller ibland gick det bra men mestadels så var det lite halvdant.
Sen övade vi på att länga steget och det gick dåligt. Bente har inte precis finast gångarter om man säger så + att jag förstod mig inte riktigt på Bente. Ibland funkade det jättebra att rida på ett sätt, men sen några sekunder senare funkade det inte alls osv så det va annorlunda helt enkelt på ett annorlunda sätt

Likes

Comments

allmänt

Igår sov jag över hos Tilde lite spontant. Sen imorse gick jag hem redan vid 10 för att städa mitt rum då min faster som kommer idag ska sova där.
Efter det gick jag på en mysig promenad med Ronja i skogen och det tyckte hon va jättekul!!

Nyss gymmade jag också med Tilde. Har inte gymmat på ett tag pga tidsbrist så det var behövligt kan jag säga. Jag började med att springa intervaller i 10 min ungefär. Sen körde vi båda styrka i fram- och baksida lår och lite bröst & triceps. Körde inte skithårt utan lite lagom

Nu skriver jag på min biologiredogörelse (skittråkigt) och väntar på middagen och att min faster ska komma. Inte jättekul men imorgon ska jag rida o de ska bli kuuuul

Likes

Comments

östertorps jack

Äntligen efter 3 veckor har jag ridit Jack igen!! Har saknat honom jättemycket även om jag träffade honom sist för en vecka sedan. Är man förälskad i en ponny så är man;)

Idah gick det både bra och dåligt. Eller asså det gick bra, men det blev bara lite fel ibland typ?
Vi började med att rida självständigt i skritt och trav. Jack var som vanligt även om jag inte ridit honom på 3 veckor. Känner honom väldigt bra;) Men det va lite sådär först men sen precis innan skrittpausen släppte det och jag fick honom i en fin och stadig form med lagom påskjut bakifrån!! Sen var det skrittpaus i några minuter och jag var dum nog som inte passade på att ta av mig min jacka..??! Så red med den hela passet o blev helt blöt hahah, freshhh
Men sen red vi alla på en & samma volt och då ökade o minskade vi traven vilket inte gick så jättebra. När jag ger Jack långa tyglar så måste jag nästan helt börja om, så att vi då dessutom samlar oss på en volt funkar inte alls. Det blir väldigt svårt då jag vill kunna öka o minska o svänga runt o göra halter osv precis som jag vill för att kunna få honom på tygeln. Det blir väldigt svårt när alla ska trängas på en volt liksom. Så då var det lite halvdant men det gick inte hemskt dåligt ändå.
Sen fortsatte vi va på den där volten och började med att galoppera i vänster... usch usch usch. Vänster är Jacks svåra/konstiga varv då han skjuter ut ena bogen och bjuder in till att böja honom åt vänster. Han "vill" bli böjd hahah kort förklarat. Så det var också lite halvdant. Jag vill helst börja med att galoppera i höger då högergaloppen löser nästan alla problem. Men jag fick vänta tills vi galopperade i höger och då gick det bra efter några varv i galopp. När vi bröt av sen till trav och trava av så va Jack så där superfin i en stadig form och allt bara flöt på!!! Så synd att det tog sån jäkla tid men det var ju ändå ett tag sen jag red honom...:)

Skriver långt och detaljerat för min egen skull att kunna titta tillbaka och reflektera över mina ridpass. Kortfattat: det gick bra i början, sen gav jag jack långa tyglar (dvs jag blir tvungen att börja om när jag tar tyglarna igen)..sen gjorde vi övningar som inte riktigt passade och det gick lite fel, sen galopperade vi i höger varv vilket är mirakelvarvet hahah och så gick det jättebra i slutet!!

Likes

Comments

allmänt

Blir så less på mig själv. Har varje dag under lovet haft ett alarm kl 10 för att inte sova bort heeela dagen, men ändå så har jag varje gång somnat om och vaknat 12. Precis som idag. Gissa om jag kommer vara död i skolan imorgon om jag ska försöka ta mig upp klockan 7?!
Men men idag har jag varit ute på Ekerö med Ronja o pappa. Medan pappa fixade vid kolonistugan gick jag ut med Ronja i skogen. Det var ganska molnigt men ändå lite sol! Dock på vägen hem snöade det och det har det gjort någon timme så nu är det ganska vitt ute, kul.

Likes

Comments

Instagram@asta.sik