Tips

Detta blogginlägg blir ett litet annorlunda inlägg och jag tänker gå utanför min egen bekvämlighetszon. Egentligen brukar jag inte vilja dela med mig av tips till människor för att jag inte tycker om att ”lära ut” samtidigt som jag vet att jag ändå ständigt lär andra människor olika saker genom att jag är jag. Jag delar upp tipsen i tre delar: Tips till oss med funktionsvariatoner, Tips till anhöriga och slutligen Tips till er som jobbar med människor.

Jag vill poängtera att mina tips är till för alla, även dom som inte har eller känner någon/några med funktionsvariationer. Here We GO!

Tips till er med olika funktionsvariatoner:

· Ni är unika precis som ni är

· Våga vara er själva, ni känner er bäst

· Om ni får ett nej av någon så säger det inget om er. Försök släppa taget och gå vidare. Enligt mig vill dom flesta människor mötas av andra som tror på dom och ser dom som dom är.

· Våga vara ärliga och prata! Det finns professionella samtalscoacher, psykologer och så vidare

Tips till anhöriga:

· Kom ihåg att ert barn är en egen individ med egna känslor

· Lyssna in barnet och möt hen på hens individnivå

Om era barn är minderåriga bör du som förälder ändå veta att barnet inte är du och kanske upplever saker på ett helt annat sätt. Det som passar andras barn behöver inte passa ditt barn. Lyssna in och sätt måttliga och tydliga regler/gränser. Genom min erfarenhet och det jag har sett anser jag att vissa föräldrar vill alldeles för mycket med sitt eget barn och att dom glömmer att hen faktiskt är en egen liten unik människa.

Tips till er som jobbar med människor:

· Läs denna blogg :)

· Lär er Lågaffektivt bemötande

· Lär er Jag-och-du sortering

· Anlita proffshjälp

Lyssna in personer efter person. Den/dom du jobbar med är människor och alla är unika.

Tack och bock för denna gång! Hoppas att detta gav dig något. Jag är helt slut. God natt! :)

#tips #allalikaallaolika

Gillar

Kommentarer