Svårt att veta, svårt att vara

Just i detta nu vänder allt väldigt snabbt i mitt huvud och det som känns bra ena stunden känns mindre bra nästa och så går det fram och tillbaka och fram och tillbaka mellan dessa känslor och tankar som en snurrande grammofonskiva. Det tar inte stopp utan det bara fortsätter om och om igen. Katastroftänket växlar till möjlighetstänk och skrattet blir till gråt och det är som om allt lever sitt eget liv utan att jag egentligen gör någonting alls. Jag vet inte om det beror på att det varit för mycket den senaste tiden så att en stress uppstått utöver mina NPF -diagnoser. Samtidigt märker jag att mina NPF-diagnoser reagerar oftare och oftare på impulser som jag omöjligt kan stoppa. Det blir nästan som om jag sitter och tittar på en film av mig själv och hur diagnoserna lever sitt eget liv.

Det som klickar den ena dagen är och blir en katastrof den andra dagen. Hur jag än försöker förstå så går det liksom inte att fatta. Min ADHD-hjärna är lättretlig medan min Autistiska hjärna vill ha lugn och ro. Återhämtningen är viktig men hjärnan spretar emot och vill inget annat än fortsätta med sina impulser. Prata eller vara tyst, se allt eller isolera allt. Allt är liksom kaos igen men ändå är allt i nya huset bättre på ett sätt. Energin i huset känns mer positiv än där jag bodde innan.


Hur jag än försöker börjar jag sakta förstå att det är när jag försöker som jag hamnar i ännu mer KAOS. Jag tror att det viktiga för mig nu är att sluta försöka. Låta allt vara som det är och lita på att processen är exakt som den ska vara.

Jag lär mig om mig själv. Allt har den senaste tiden hänt på en gång och jag vill skapa lugn samtidigt som jag behöver få ordning på saker i mitt nya hus.

I början hade jag också ordnat med en PT. Vi tränade ett par gånger i veckan. Träning hjälper mig att vara balanserad. Sedan blev personen sjuk och nu har det visat sig att min PT´s andra företag innebär så mycket arbete att träningen med mig inte längre kan vara kvar. Den stressen personen hamnade i gjorde att min träning ligger på framtiden och vi ska höras när allt för PT`n landat igen. Även det skapar KAOS för mig.

Jag hade en ny PT på gång och vi hade ett inbokat möte men min arbetsledare fick nyss ett sms och personen har blivit förkyld. Corona gör att mötet är inställt. Träningen dröjer lite till. Det triggar eftersom jag vet att min kropp behöver träna för att jag ska må bra med mina diagnoser. Till råga på allt har jag PMS och fullmånen kommer på torsdag och den får mig oftast ur balans.

Som tur är var jag på spa tidigare idag. Där kunde jag träna innan jag simmade och sedan badade jag bastu. Att basta är också bra för då jag ska släppa spänningar och inre stress. Även om hjärnan är full med tankar så blir kroppen stilla av värme.

Spabesöket avslutade jag med trerätters lunch. Vardagslyx för mig. Mums. :)

Sådär går min hjärna hela dagarna. Det är dåliga saker som sker och sedan vänder det. Fram och tillbaka om och om igen.

Hur gör du då känslor och tankar hela tiden snurrar och ändras?

Har du ett tips åt mig?

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #nutid #psykiskohälsa

Gillar

Kommentarer

ellenlundis,

Men usch vad jobbigt för dej 😟 Låter jätte jobbigt.

finlandsgullet.wordpress.com/
AssistansMedFrikraft
AssistansMedFrikraft,

Tack för din tanke <3


nouw.com/assistansmedfrikraft