Strukturering och planering i flyttkaoset

Om ni undrar vad som pågår i mitt liv just nu, kan jag tala om att det händer väldigt mycket runt mig och i mig. Strukturering och planering i flyttkaoset tar på krafterna, inte minst på hjärnstressen och mina NPF-diagnoser. Med facit i hand är det inte lätt att förflytta sig när man, liksom jag, har NPF-diagnoser och lever med hjärnstress.

Att veta hur mycket jag orkar på en dag utan att affekter bildas är en prövning, både för mig, mina assistenter och vår arbetsledare. Strukturering och planering är därför en nödvändighet, liksom kartläggningen. Mina jäkla affekter som sker på olika sätt påverkar alla runt omkring och eftersom dom bara kommer från ingenstans så pågår ”detektivarbete” samtidigt med flyttkaoset.

Människor är snälla och vill hjälpa oss, vilket också kräver strukturering och planering. Vem som helst kan därför inte komma utan förvarning. Det handlar inte om att vi inte behöver deras hjälp, utan mer att då det finns NPF-diagnoser måste allt planeras. För många människor samtidigt påverkar liksom olika personligheter. Vi har veckoscheman så jag vet vad som behöver göras och vem som gör vad. Det är vår arbetsledare som tar fram dessa scheman för att undvika både hjärnstress och affekter. Det krävs då både återhämtning och aktiviteter som fungerar ihop med mina diagnoser. Både över- och under-krav kan sätta igång den inre stressen. För mycket samtal kan vara kul men det kan också skapa kaos.

Nu är det alltså extra noga med återhämtning och pauser. Något vi har börjat med är att jag tar 10 minuters paus mellan varje aktivitet, det är ett bra sätt då det är en stressig period i livet. Jag glömmer bort dessa pauser så gott som jämt. Det gör att mycket ligger på arbetsledaren som får lov att strukturera, planera och informera alla inblandade om vad som gäller. Arbetsledaren har börjat med individuella veckobrev till assisterna så att dom vet vad som förväntas för den aktuella veckan, plus att dom ska veta hur mina energier ligger.

Jag ska återgå till flyttkaoset, ville bara skriva vad som händer runt omkring och i mig. Ni som läser är mina änglar och jag lovar att jag skriver inom kort igen. Jag vill inspirera och visa upp vad som händer i livet. Känner att jag är lite osynlig och frånkopplad, speciellt nu när jag inte får träffa er ute på en boksignering eller föreläsningar.

Detta år är en prövning för oss alla och min fjärde bok som kom ut i början av detta år, har inte lyckats så bra med att vara i rampljuset. Vilket är synd, det är en viktig bok om NPF-diagnoser och min syn/mina delar om ämnet Lågaffektivt bemötande. Vad det innebär och varför är det så viktigt för mig i mitt liv, det är det jag brinner för att få ut som ni vet. ;)

Beställ gärna på [email protected] – Coronapris 100kr/bok plus porto

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #framtiden #flytt

Gillar

Kommentarer