Sömnsvårigheter, botox och panikångestattack

Jag har märkt att jag har fått lite sömnsvårigheter under dom senaste nätterna. Allt är fortfarande nytt i mitt liv och alla nya intryck måste sorteras. Olyckligtvis sker det av någon underlig anledning på nätterna. Jag har också noterat att när jag ligger vaken på nätterna eskalerar spasticiteten och smärtan i min högra arm. Det är egentligen inte så konstigt då min Botox håller på att gå ur musklerna. För er som inte vet så tar jag Botox i min högra arm ungefär var tredje månad för att minska min spasticitet och slippa smärtan jag har i både händer, fingrar och armar. Jag är väldigt spastisk på grund av min CP-skada och mina ofrivilliga rörelser/kramper blir värre om jag inte får Botox i tid.

Det är på gränsen nu och jag som flyttat till ett annat landsting är osäker på om jag kommer få Botox i tid. Jag har en tid för det på tonusmottagningen i Sthlm nästa vecka. Min arbetsledare håller på med vårdgarantin och kämpar för att jag ska få ha kvar samma team i Stockholm. Dom i Sthlm känner mig, min kropp och vet hur jag fungerar då jag gått hos samma läkare länge. Tolv år för att vara mer exakt. Jag behöver desperat få Botox i höger arm nu för jag måste verkligen få sova.

Osäkerheten ger mig hjärnstress som i sin tur ger mig affekter och till och med panik. Vilket jag fick uppleva i helgen. En riktig panikångestattack och allt blev svart. Jag minns att jag prata med mig själv, grät och ville bara dö. Det blir synligt att jag drar upp massor av gamla minnen från när jag var liten och så. Även smärtsamma saker jag upplevt som vuxen drog jag upp och att jag la skuld på mig för att jag har en fastställd förlossningsskada.

Jag vet att det är helt onödiga saker som inte borde dyka upp och jag vet att gamla minnen också kan vara bra att ta upp även om dom är asjobbiga. Jag vet att jag är jag och bra som jag är och att mina handikapp inte har med den jag är att göra utan det är delar i mitt liv som är svårare att hantera. Att vara så pass medveten om mina processer och samtidigt försöka förklara dom är väldigt svårt för mig.

Just nu är det bara mycket som snurrar och svårt att greppa processen som pågår för den tar över på ett märkligt sätt.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #nutid #psykiskohälsa

Gillar

Kommentarer

Emelie B
,