Pinsamt eller naturligt?

Efter mitt inlägg ”Balansen mellan manligt och kvinnligt” var det några som undrade hur jag ser på det här med att jag har assistenter av motsatt kön. Om det är okey för mig att dom hjälper mig med dusch och personlig hygien. Nu vill jag inte gå in på detalj vad jag behöver hjälp med, det känns lite för privat även om jag oftast är och föredrar att vara väldigt öppen om allt.

Hur som helst, för mig är det inget konstigt att få hjälp av en man när det kommer till nakenhet och så. Jag ser det som en självklarhet i mitt liv och jag varken skäms eller tycker det är jobbigt. Klart jag ibland har funderat på om jag har extra tur med mina assistenter eftersom jag tycker att alla jag anställer hos mig är exakt som vilken annan människa som helst. Kille eller tjej spelar ingen roll. Jag är trygg som mig det måste även assistenten vara, som sig. Däremot reagerar omgivningen till min arbetsledare ibland och tycker det är konstigt att jag har manliga assistenter. Fast det bryr inte hon sig om eftersom det motsatta könet fungerar hos mig.

Redan på arbetsintervjuer frågar vi det motsatta könet om han är okej med att hjälpa kvinnor då det kan förekomma personlig hygien på jobbet. Det är oftast där som jag och min arbetsledare ser om dom är lämpliga för detta jobb. Sedan har jag en stor integritet, vet hur jag vill ha det och skulle det kännas fel tar jag upp det med arbetsledaren på en gång. Min första manliga assistent var en vän till min mamma med tanke på hennes oro och att jag var minderårig. Som max har jag haft två av motsatt kön jobbandes samtidigt hos mig och det gick galant tycke jag. En gång hade jag en manlig assistent som inte fått information om behöver viss hjälp även vid duschning. Han reagerade och sa att det inte var okey för hans flickvän så hann fick sluta så var det inget mer med det. Efter honom tog vi in frågan till alla intervjuer.

Ärligt sagt är första gången alltid lite pinsamt, oavsett det är en man eller en kvinna som ska hjälpa mig men det går över med tiden och vi hittar vårt sätt. Det kvittar alltså vem det är som hjälper mig.

Något som alltid är lika galet roligt är när en man ska sätta fast en binda i trosorna för första gången och deras förvirring om bak och fram, upp eller ner. Det hade jag velat ha på film! :)

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Gillar

Kommentarer