Nu är det nära, baserad på hur jag lever mitt liv

Hej kära läsare!

Nu är det riktigt nära till mitt fjärde boksläpp, på söndag den 23:e februari kommer Bokreleasen äga rum på Folkets Hus i Norrtälje. Öppen för allmänheten mellan klockan 13.00-16.00, kom och gå när du vill. Det kommer vara en eftermiddag med mingel, tilltugg, signering och live från stora scen. En höjdarstund med andra ord. Från scenen kommer jag att bli intervjuad om denna fjärde bok.

Boken heter ”Synlig fast osynlig – Fri i otryggheten” och är baserad på hur jag lever mitt liv som mig och med allt vad det innebär. Synliga och osynliga funktionsvariationer, ett liv som är beroende av människor och jag skriver som alltid ärligt om mina affekter och om min bild av förhållningssättet Lågaffektivt Bemötande. Den är skriven på mitt sätt, enkel, lättläst och syftet är att synliggöra mitt sätt mer än att det ska vara korrekt. Olikheter behöver synas mer enligt mig om vi tillsammans ska kunna skapa ett samhälle som består av oss alla. Vi är människor och jag tror att ni som läser nu vet att jag tycker det är viktigt att var och en får vara sig själv.

I veckan blev jag intervjuad av Expressen för en relativt stor artikel om mitt kommande boksläpp. Jag märkte då, som många gånger innan att ordet ”bemötande” var något som dök upp. Ett ord jag upplever att jag använder ofta nuförtiden. Det är något jag brinner extra för eftersom jag många gånger upplever att få hör vad jag säger och glömmer att spegla så att det inte blir för mycket tolkningar. Mina talsvårigheter tillsammans med mina diagnoser gör att det ofta blir ännu svårare att förstå vad jag säger och menar. Kommunikation är svårt och lyhördhet är viktigt, det vill säga sättet att lyssna. Min upplevelse är att många har svårt för det. Jag har svårt för det själv och vet att språket är väldigt abstrakt. Tydlighet och rakhet är viktigt för mig. Som tur är så brukar jag be att få läsa det som ska skrivas innan det publiceras. Det är för mig ett sätt att se om saker om mig har blivit feltolkat. Inom bemötandet finns det fler saker som för mig är viktigt. Jag är säker på att du kommer att få ta del av det ordet från mig fler gånger i framtiden. Jag vill synliggöra olikheter och då ingår bemötandet mellan människor. Vem vet? Jag kanske syns på TV inom en snar framtid. :)

Just ja, jag ska ut på lanseringsturné efter releasen, klicka här så ser du om jag kommer till en stad nära dig

Hoppas vi ses – Jag vill skapa nytänkande – Är du med mig?

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Foto: Peter Taivassalo

Gillar

Kommentarer