Mitt sista blogginlägg för i år

Idag skriver jag mitt sista blogginlägg för i år och det känns väldigt bra att lämna 2020 bakom mig. År 2020 har inneburit en hel del omställningar för oss alla även om det för mig har känts ”som vanligt” många gånger. Nu tänker jag framförallt på det här med att bara få träffa dom närmaste. Det är min vardag eftersom det i det stora hela är det mina NPF-diagnoser klarar av – att träffa så få personer som möjligt. Jag gillar inte stora folksamlingar och att vara social är svårt. Är det sedan många människor på samma ställe som pratar samtidigt så blir det oftast kaos inom mig.

Däremot saknar jag vissa rutiner som jag hade innan. Bland annat mina boksingeringar och möjligheten att träffa köpare av böcker och så. I dom situationerna är jag mer trygg för då är jag det som jag kallar professionell. Det märks tydligt på det sociala att jag har blivit ännu sämre på att prata spontant eftersom jag inte fått öva på det ”sociala snacket”. Förr, alltså innan Corona, hade jag en rutin att prata med främmande människor och jag gjorde det så gott som varje vecka på mina boksigneringar.

Som ni förmodligen märker lever jag på sätt och vis ett dubbelliv när allt är som det brukar. Privat träffar jag inte så många människor men i det offentliga träffar jag och jag pratar ofta och mycket med okända personer. Mitt offentliga jag och min karriär har inneburit mycket träning som nu är bortblåst eftersom jag inte kunnat fortsätta öva på det. Jag önskar att det blir bättre år 2021 och då ska jag varje vecka vara i en lokal i centrala Arboga. Jag ser det som ett steg i min sociala träning och hoppas att det kommer lite människor och pratar med mig så att jag inte helt glömmer bort vad jag skrivit i mina böcker och hur jag förmedlar det på ett lätt sätt. Logopedträningar övar jag via Skype så själva talträningen är i alla fall något jag ibland tränar, när logopeden har möjlighet. Hon arbetar ensam som logoped i hela länet om jag förstått allt rätt.

Nu fokuserar jag framåt och jag har massor av planer för 2021, hoppas ni följer med på min resa även då. Jag önskar er ett gott slut och en fantastisk start. Vi hörs nästa år!

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #samhälle #gottnyttår

Gillar

Kommentarer