Medvetna förändringar och organiserat kaos

Ny vecka, nya möjligheter och utmaningar med medvetna förändringar och organiserat kaos. Allt som jag påbörjade med assistenten som inte funkade blev att börja om och denna gång gick arbetsledaren in och tog ledarskapet. Nu förstår ni säkert att assistenten som jag skrev om i förra inlägget inte längre är kvar hos mig. Personen valde att avsluta tjänsten med väldigt kort varsel vilket i sin tur skapade lite merarbete med bland annat schemaläggningar och tidigareläggning av intro för arbetsledaren.

Assistent och intro nummer två har nu kommit igång och än så länge verkar den personen och jag klicka både på ett fysiskt och mentalt plan. Vi har samma galna humor och tanken är att den assistenten kommer att ansvara bland annat för min karriär och allt vad det innebär. Samarbetet och planeringen har kommit igång med en rejäl fart, vilket känns både overkligt och otroligt skönt

Vad som händer annars i livet just nu är att vi har en hantverkare här, min hund ska snart ha valpar och assistent nummer tre börjar inom kort. Det är alltid en risk att ta in intro av ny personal men eftersom en valde att gå känns behovet extra stort. Det innebär att det blir två personer som går in i fas ett nästan samtidigt. Då gäller det för arbetsledaren att skapa ett schema så att jag hinner med den viktiga återhämtningen för min egen ADHD har svårt att stoppa impulser. Allt är roligt, spännande och lite skrämmande samtidigt.

Det är viktigt i mitt liv att jag har två personer som roddar min vardag och allt vad det innebär, förutom det behöver jag kvälls och nattpersonal samt en som kan hoppa in extra vid behov. Alla behöver gå intro i tre faser och alla behöver få information om mig och komplexiteten med mina olika diagnoser och vad det innebär. Jag har på senare tid lärt mig att det betyder svårigheter med mina diagnoser. Självklart får assistenterna också veta lättheten med mig och vilka verktyg som är nödvändiga för att jag ska kunna leva trygg och harmonisk.

Viktigast av allt är att dom känner sig trygga och sänder ut en lugn energi. Att må bra och ha roligt är viktigast av allt säger min arbetsledare och just idag har jag det.

Vissa dagar är bättre än andra – Idag är en bra dag!

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #nutid

Gillar

Kommentarer

Yolanda,
Hoppas det blir en bra veckor för dig med:) kram
mittprivatakrig.wordpress.com/