Med facit i hand

Tänk att det snart har gått ett år sedan jag skrev det allra första inlägget på denna blogg. På något märkligt vis visste jag att detta kommer bli något stort och viktigt. Med facit i hand vill jag tala om att det har givit mig en stor glädje att dela med mig av viktiga saker ur min vardag till er läsare. Jag önskar givetvis att jag hade ännu fler läsare då jag anser att det jag skriver borde nå ut till fler i samhället. Jag tror att det vore en fördel för hela samhället ifall det jag skriver kom ut i en större skala.

Jag tycker att det finns alldeles för många som tror sig veta hur ett liv med funktionshinder ser ut utan att egentligen veta mer än det dom själva tror. Det finns människor i samhället som missar det viktigaste – ”VAD SOM SKER PÅ RIKTIGT”.

Ta till exempel förhållningssättet Lågaffektivt Bemötande. Jag tror att majoriteten har hört talas om det men få väljer att sätta sig in i vad det är. Få verkar förstå innebörden och hur det används och vad det har för positiva effekter hos människor med NPF-diagnoser. Många tror det handlar om att vara passiv och hålla låg profil medan det egentligen handlar om att vara passiv på ett väldigt aktivt sätt samtidigt som det krävs en stor självinsikt för att klara av det. Många människor verkar också sakna viktig kunskap om NPF-diagnoser, vad som händer i en människas hjärna vid inre stress och varför en affekt uppstår.

Under året 2019 har jag bland annat skrivit om ämnen som Lågaffektivt, NPF och inre stress/affekter. Jag har förklarat, både själv, med arbetsledaren (för mina assistenter) samt min skrivcoach, vad ämnena innebär för mig. Jag har gett ut mig och mitt liv, mitt inre med en önskan att öka förståelsen och minimera fördomar som existerar. Plus att jag haft vissa fantastiska gästbloggare som har delat med sig av sina erfarenheter om att vara beroende av assistans och att vara anhörig till ett barn med speciella behov.

Jag vill verkligen tacka er läsare som följer mig och som har läst min blogg. Ni betyder en hel del för mig. Utan er skulle mina ord bara vara ord för mig själv. Jag som vill påverka tycker även om dom kommentarer jag har fått.

Nu blickar jag framåt och omfamnar år 2020 med glädje.

Jag ser fram emot att dela med mig av fler erfarenheter och händelser från mitt liv till er läsare här på bloggen och på mina andra sociala medier. Följ mig gärna, jag tycker om att du läser vill du så dela gärna det jag skriver i dina kanaler så att fler människor i samhället får ökad kunskap. Jag ser även fram emot fler kommentarer och jag vet att det kommer att hända en hel del i mitt liv.

Tillsammans är vi starka!

År 2020 släpper jag bland annat min fjärde bok, en självbiografi om mina tankar om Lågaffektivt Bemötande och hur jag lever med mina NPF-diagnoser. Vill du förbeställa boken? Mejla: [email protected]

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Gillar

Kommentarer

ellenlundis,