Maskulin förändring i assistansen

Häromveckan skrev jag att min assistentgrupp många gånger oftast behöver en kille för att det ska
vara en form av balans
. Detta för att jag tycker det är viktigt med både manligt och kvinnligt i mitt gäng plus att jag anser att det för mig är lättare att förstå killars sätt att kommunicera.

Nu har jag tagit ytterligare ett steg och det innebär att jag numera har två assistenter av manligt kön på introduktion hos mig. Båda killarna har erfarenhet av NPF-diagnoser och verkar ha ett Lågaffektivt förhållningssätt redan från start. Deras personligheter är än så länge väldigt olika, en lite lugnare och en som är bra på avledning. Det är för mig spännande att se och lära mig att även killar har olika personlighetsdrag. Dom beter sig olika och jag tror att jag kommer att lära mig massor genom dom. Jag vet inget i dagsläget eftersom dom är nya hos mig. En har knappt börjat men jag märkte på intervjun att han har ett lugn som jag gillar.

Vi får se i framtiden hur det hela artar sig och om jag och killarna klickar eller vad som kommer att ske. Jag har blivit allt säkrare i mig själv och idag vet jag att alla är olika. Idag vet jag också att jag har ett fantastiskt assistansteam hos mig och att alla vill mitt bästa. Det är som om mycket verkar hända på kort tid och jag känner att nya insikter kommer och min tacksamhet växer.

Jag känner mig fri!

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Gillar

Kommentarer