Lågaffektivt bemötande, del tio – ”Match in heaven”

Det händer att det blir ”Match in heaven” redan vid första mötet mellan en assistent och mig. Även om jag vet att det är en på hundra så är det verkligen en skön reflektion när allt klickar redan från start. Då känns det som om personen och jag förstår varandra utan att vi behöver prata. Självklart har jag fortfarande svårt med nya människor och alla förändringar, även med dom som det klickar med. Samtidigt så verkar det som att allt flyter på utan att jag behöver tänka lika mycket som jag gör normalt med nya assistenter. Känslan jag har är olika och allt som många gånger annars känns jobbigt verkar flyta på utan större störningar och orosmoment.

Just nu har jag en sådan assistent som verkligen känns rätt. Vi är synkade och det känns som om vi tänker väldigt lika. Min assistent har det Lågaffektiva rent naturligt och verkar enligt mig förstå vad det innebär att vara hos mig som min personliga assistent.

Jag ska vara ärlig och säga att jag njuter av att vara i balans när den assistenten jobbar. Det är en känsla som jag sällan känner då jag börjar med en ny assistent. Att allt är lugnt utanför mig och assistentens bemötande ständigt ger mig en sorts trygghet. Det är så otroligt skönt att jag vill dela med mig av det till er. När allt fungerar så är det magiskt på ett sätt eftersom jag är van att det oftast är tvärtom.

Nya personer skapar allt som oftast hjärnstress och gör mig obalanserad. Det tar massor av energi från mig och min inre stress eskalerar och jag känner mig spänd och orolig utan att jag kan kontrollera det. Mitt inre blir alltid lidande när det yttre ändras och mina neuropsykiska diagnoser agerar på impuls.

Just den här assistenten och jag fungerar och jag känner att det är exakt sådana assistenter jag vill ha och behöver för att kunna vara fri i min otrygghet. Målet är nu att jag ska känna liknade känsla med alla mina assistenter.

Enligt mig och det jag varit med om är att jag anser att många människor verkar ha svårast med är att vara ärliga, att våga säga som det är och dom verkar tycka att det är svårt att vara ärlig. Ärlighet är viktigt hos mig utan att det betyder att jag värderar det dom säger utan mer att jag ändå känner av deras oärlighet. Mina assistenter måste också kunna ha total närvaro i stunden då dom jobbar hos mig och det verkar vara väldigt energikrävande för många i dagens samhälle. Många verkar springa och vara på väg till eller ifrån något istället för att vara hos mig med sin närvaro. Det i sin tur gör mig stressad eftersom dom verkar stressade.

Nu ser jag fram emot att få fler liknande assistenter. Som ”klickar” redan från start och nu när jag verkligen vet hur det känns så vet jag också ännu tydligare då det inte fungerar. Jag lär mig av mina egna reaktioner. Omgivningen och personerna runt mig påverkar min stress mer än jag vill och det är något jag behöver bli bättre på att förstå.

När det fungerar så fungerar det.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande

Gillar

Kommentarer