Lågaffektivt bemötande, del åtta - Boktips

Idagtänkte jag dela med mig av ett boktips som bland annat synliggör ett liv som ärberoende av personlig assistans och människor. ”Synlig fast osynlig – Jag äringet UFO”

Boken ären självbiografi med verklighetsbaserade händelser, skriven av mig, Moha Frikraft. Jag berättar öppetom hur jag blivit bemött utifrån mitt perspektiv, av andra människor. Den finnsbåde som ljudbok och som ”vanlig bok”. Ni kan beställa den i bokform via mail, [email protected]

Bokensynliggör alltså en hel del inom det Lågaffektiva enligt mig eftersom denhandlar om mig och mitt liv. Jag har inte alltid blivit bemött på ett bra sättutan många gånger tvärtom. En perfekt bok för assistenter,anhöriga, personal och myndigheter har jag fått bekräftat.

Nedan tänkte jag dela med av recensioner som boken fått:

"Denna boken älskar jag. En bok som Moha visar hurassistenter och andra bemöter henne i olika situationer. Det kan vara i enaffär, restaurang, rehab eller hemma.
Att denna okunskap om bemötande finns 2018 är skrämmande.
Moha berättar rakt och ärligt och utifrån sitt perspektiv.
När jag läste boken så kom jag på mig själv att skrattaibland. Inte av de som bemöter Moha utan hennes fantastiska svar i olikasituationer.
Boken får läsaren att vakna upp hur vi bemöter personer medfunktionsvariationer. Och jag älskar det Moha säger; Jag är inget UFO utan enmänniska precis som du.
Denna bok borde alla läsa."
Recension av Susanne Wollter

"Jag börjadeläsa boken direkt och kunde inte sluta. Jag har arbetat med människor som ärdrabbade av olika sorters handikapp, både fysiska och psykiska, i snart 30 åroch känner igen mycket av det du beskriver. Med tiden har jag lärt mig precisdetta du beskriver och känner igen mig i bägge aspekterna från att inte vetatill att nu veta så gott det går utan att ha ett handikapp. Som sagt jag blevrörd när jag sträckläste boken, för det gick inte att sluta för den är skrivenpå ett mycket träffande sätt och borde vara ett komplement till allavårdutbildningar och utbildningar för dom som skall jobba med människor överhuvud taget." Recension av Lars Andersson

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #boktips

Gillar

Kommentarer