Lågaffektivt bemötande, del 16 - Jag och du sortering

Jag är jag medan du är du. Ibland undrar jag varför människor ska krångla till det så ofta i jobbet som personlig assistent. Är det för att människorna arbetar nära inpå andra personer eller är det samhället som är uppbyggd på det ”sociala spelet” och glömmer bort att det finns flera människor som har svårigheter med det ”sociala spelet”, särskilt om det finns neuropsykiska funktionsvariationer med i bilden. Jag är en av dom. Vad jag försöker säga är att jag inte har samma förmåga att kommunicera som majoriteten av samhället och det gör att det genast blir svårt för en del assistenter att hänga med i mitt sätt att prata och lyssna.

Dom går in med sina egna känslor och börjar förklara, tolka och föreslå en massa som jag varken har bett om eller orkar lyssna på. Det känns som om jag inte får vara jag eller att jag inte får välja i mitt eget liv. ”Att assistentens ord blir lag”. Det jag säger hamnar vid sidan om och för mig känns det som om det för dom blir lättare att prata om sig och sitt istället för att höra det jag vill säga. Dom krånglar till det och lägger till massa saker som jag varken sagt eller bett om.

Nu vill jag synliggöra en sak och det är att jag ibland har stora svårigheter att välja själv och blir det för många val är det ibland okey ”att assistentens ord blir lag”, bara det görs i rätt tid, på rätt sätt och i stressiga situationer. Jag ser oftast inte när min stress tar över och det är då assistenten ska veta att det är dags att träda in istället för mig. Det gör det ännu svårare att vara min assistent. Hos mig behöver assistenterna vara närvarande och ha total fokus på mig, mitt sätt att agera och reagera.

Mina assistenter ska ha en bra jag och du sortering. Det innebär att dom ska veta att mitt är mitt och deras är deras. Jag påverkas av dom eftersom jag inte kan sortera vad som är vad och vems som är vems. Om en assistent saknar den förmågan och har samma svårighet med jag och du sorteringen så är det oftast kört, det är då den inre stressen ökar samtidigt som assistenten blir nervös och börjar stressa in en lösning istället för att bromsa sig själv. Många gånger blir det också så att dom tycker att det är jag som är problemet hellre än att dom vill inse att det lika gärna kan vara dom som går in med sin egen känsla istället för att se mig där jag befinner mig. Dom börjar tycka åt istället för att vara neutrala.

Detta inlägg får mig att tänka på ett gammalt inlägg jag skrev på bloggen. ”Skillnaden mellan Medberoende och Lågaffektiv (Enligt mig)”

Medberoende och Lågaffektiv (Enligt mig)”. Där jag beskriver vad som händer när assistenternas känsla tar över. Det Lågaffektiva förhållningssättet är extremt aktivt och sker medvetet utan att känslorna tar över medan det Medberoende oftast styrs av känslorna och eget tyckande.

Vi har verktyg för en bra jag och du sortering. Bland annat något vi kallar för självscanning. Självscanning innebär att innan ett assistentbyte sker så ska den som kommer till sitt arbetspass scanna av sig själv och ta bort ”den privata delen”. Det sker genom att dom känner in var dom har sig själva innan dom går in hos mig. Hos mig är det viktigt att assisterna är personliga men inte för privata. Det tänker jag skriva om i nästa inlägg och varför det är lättare nu än förr, att säga att mina personliga assistenter är mina professionella kompisar. Jag kommer också i nästa inlägg förklara hur jag ser på en professionell kompis.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Gillar

Kommentarer

Sandra
,
Oj, det verkar vara svårt att vara assistent till dig och göra rätt i din mening. Jag hade varit livrädd att göra fel som assistent till dig eftersom du verkar så hård mot dem.. De är ju också människor och inga superhjältar med onaturliga förmågor.. men det klart, om man lyckas behålla assistenter under en längre period så lär de sig tillslut vilken tå de inte ska trampa på och hur de ska läsa av en. Precis som med barn som inte kan kommunicera. Men hur kommunicerar du med nya assistenter och sätter upp ”spelregler”? De måste väl också ok:a arbetssättet eftersom att det är deras arbetsmiljö det handlar om. Och är det inte ok för dem antar jag att du får se dig om efter annan assistent?
AssistansMedFrikraft
AssistansMedFrikraft,
Hej Sandra! Tack för din kommentar och din tolkning. Om du läser mer på min blogg så kommer du att se att jag skrivit att det är svårt att arbeta som personlig assistent och när det finns neuropsykiska finktionsvariationer är det ännu svårare. Alla mina assistenter får utbildning hos mig, om mig och hur mina diagnoser fungerar. Om du känner dig livrädd, eller skulle känna dig osäker hos mig så skulle inte mina diagnoser, (ADHD och Autism), klara av det och då är det som du själv skriver bättre att söka en tjänst hos någon annan. Jag är inte hård utan det är mer din tolkning av det jag skriver som gör att du tycker så. Om du hade hela bilden och all bakrgrund så skulle du förstå att jag är en kärleksfull människa som lever med en konstant inre stress, det är den stressen som krånglar till det. Läs hela bloggen där jag också tar upp många svar till dina frågor, bland annat det här med nya asssistenter och hur vi har extra lång introduktion, kartlggning, konsten att förmedla trygghet och lite annat smått och gott. Allt har med det Lågaffektiva bemötandet att göra. Hör av dig om du har fler funderingar.
nouw.com/assistansmedfrikraft
Sandra
,
Ja jag förstår, tack för ditt svar! Ha det gott och trevlig sommar!