Lågaffektivt bemötande del 14 – Avledning

Det finns något som heter avledning inom det Lågaffektiva bemötandet och jag ska försöka förklara vad det innebär för mig.

När min inre stress är högre än normalt och det finns en stor risk att en affekt bildas så är det viktigt att det finns olika verktyg hos mina assistenter så att dom kan hjälpa mig att stoppa stressen innan den eskalerar och blir till en ordentlig affekt. Verktygen handlar så gott som alltid om förhållningssättet hos mina assistenter och det innebär många gånger att vara med och se till att jag får lugn och ro istället för mer stress. Avledningen innebär egentligen att försöka känna av och stoppa innan det blir en kortslutning inom mig. Detta görs då assistenten får mig att byta fokus när jag ”fastnat” i ett tankemönster eller något jag gör. Det vill säga att min uppmärksamhet ändras och jag reagerar på ett positivare sätt.

Jag har en personlig assistent som är väldigt bra på att avleda mig. Vi känner varandra och jag är trygg med den personen och vi har en superhärlig jargong. (min humor)

Till exempel:

Jag och assistenten sitter och äter, plötsligt kommer en tredje person inrusande i rummet. Jag reagerar på den tredje personens stress. Min assistent ser givetvis detta och säger något som får mig att börja skratta istället, till exempel: -”Hörrö, din bajskorv!”.

Vips så har assistenten fått mig att bryta stressen, alltså avlett mig och det som kunde slutat i frustration slutade istället med skratt.

Avledning och att byta fokus innan en affekt uppstår är ett bra verktyg inom det Lågaffektiva bemötandet, i alla fall hos mig och endast då jag är trygg med assistenten. Vem som helst kan inte avleda för det skapar motsatt effekt. Jag behöver ha full tillit och veta hur min assistent/omgivning fungerar innan hon eller han kan börja använda verktyget avledning.

Om någon ny person skulle börja utan förvarning och säga något som personen tror är lustigt, vid fel tidpunkt, skulle min inre stress istället eskalera och en affekt uppstå.

”Va’ fan gör du?”, skulle lätt komma ur min mun och i värsta fall göra mig okontaktbar.

Min personal måste alltså kunna läsa av mig, veta mina signaler och också vara medvetna om att det som fungerar för en person kanske inte fungerar för någon annan. Varje assistent och jag har vårt sätt och det är det som ibland upplevs svårt. Hur gärna jag än önskar att alla kunde göra på samma sätt så är det omöjligt eftersom en ny assistent ofta är mer osäker. Den osäkerheten känner jag av och att börja avleda bara för att avleda blir sällan bra. Det ska ske på ett tryggt och medvetet sätt mer än att det ska presteras fram. Alla är inte bra på att avleda, vissa personer är bättre på att skapa lugn och ro genom att hålla sig undan och vänta ut min stress.

Det jag vet just nu är att avleda fungerar med en av mina assistenter. Bara den personen kommer så blir jag på ett småbusigt humör, så på sätt och vis har hon och jag lyckas hitta ett verktyg som fungerar för oss. Inom mig tror jag att avleda är något som kan fungera med alla även om det sker olika. Så länge det är något positivt för mig så kommer jag att tappa fokus och släppa min inre stress. Det känns så i alla fall.

Annars blir det lätt misstolkningar och onödiga yttre störningar som oftast ställer till det för mig och mina assistenter, om vi inte känner varandra eller om inte assistenten backar. Med backar menar jag att assistenten låter mig vara och litar på processen istället för att börja fråga en massa frågor då jag känner mig mer stressad än vanligt.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Gillar

Kommentarer