”Kaoset som förr eskalera ska jag lära mig att hantera”

Jag är medveten om att min inre stress ökar vid förändring och jag är mitt uppe i en livsstilsförändring som ni säkert vet. Det kommer att innebära en hel del förändring i assistansen. Även om jag har tur att delar av mina nuvarande assistenter hänger med i början är jag samtidigt medveten om att det kommer behövas en ny stabil assistansbas inom kort. Jag vet inte om jag dragit mig vatten över huvudet för mitt kommande hus ligger cirka 20 km från en stad och med den erfarenhet jag har från skogen där jag bor nu är det inte det lättaste alla gånger att få personal med tillgång till bil och körkort. Det jag mött och upplevt säger mig också att det knappt finns utbildade människor i Lågaffektivt bemötande i mindre städer. Detta blir helt klart en utmaning som jag måste synliggöra. En flytt med alla steg det innebär och hur det påverkar mig. Jag har ingen aning idag om hur jag kommer att reagera, vad som väntar och hur vi kommer att lösa alla pusselbitar. Det enda jag vet är att min trygghet, arbetsledaren, följer med och hon kommer tillsammans med mig skapa allt det nya.

Vilken tur att jag har denna blogg där jag kan skriva hur det går och vad jag möter. Jag vet att det kommer bli bra och jag vet att jag kommer få kvalitet i min assistans. Något annat finns inte som alternativ eftersom jag vet hur det känns då mina affekter är i balans och hur det känns när dom inte är det. Jag skulle ljuga om jag skrev att det som nu pågår inte triggar mig eftersom jag har känslominnen från förr. Det kommer upp många gamla minnen om hur det var när jag flyttade till Norrtälje och allt kaos som då uppstod. Det var bland det värsta jag varit med om. Vi har länge kämpat, jag och arbetsledaren för att skapa kvalitet, utbildning och handledning för mina assistenter. Det kommer vi att göra även på det nya stället. Idag vet jag hur jag vill ha min assistans och hur jag inte vill ha det. Jag ska försöka bli bättre på att återhämta mig och att minimera min stress även om det mesta kommer att vara nytt. Inskolning hos mig är svårt för mig och det tar tid innan jag känner mig trygg med nya människor och nya energier. ”Kaoset som förr eskalera ska jag lära mig att hantera”. För att detta ska kunna ske behöver jag och min arbetsledare skapa olika strategier som jag kan lära mig att använda. Med strategier menar jag checklistor som innehåller självskannings metoder och kartläggningar som jag lär mig att hantera som mig, på mitt sätt. Jag känner att jag är mer förberedd nu än innan eftersom jag gått igenom så många olika kaossituationer och mött så många olika personlighetstyper. Jag börjar lära mig att säga STOPP på ett mycket tydligare sätt än innan. Det är min egen känsla av balans som blir mitt verktyg, om jag känner obalans eller hamnar i en affekt vet jag idag att det på något sätt blivit för mycket. Det vet även mina assistenter och det gör att dom kan stötta och hjälpa mig på ett sätt som dom inte kunde förr. Jag är full av hopp och förväntan. Det blir en spännande flytt. Mer kommer på bloggen framöver. Jag hoppas du vill följa mig.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #framtiden #flytt

Gillar

Kommentarer