Jag känner ingen sorg, har släppt mitt medberoende och börjar känna mig ännu mer fri

Trygghet är viktigt för mig och jag vill minnas att jag har skrivit om det innan på denna blogg. Mina affekter påverkas av den tryggheten jag känner. Idag har jag hittat en fjärde trygghet som jag inte visste att jag har. Nämligen tryggheten jag har inom mig själv. Dom gånger jag innan skrivit så har jag nämnt att jag behöver trygghet i antingen en person, en miljö eller en rutin och dom har hjälpt mig att minimera affekter. Nu har jag varit inne i en längre period då jag känt mig trygg med allt i mitt liv. Assistansen har fungerat, boksigneringarna är liksom min vardag och dom rutinerna kan jag och likaså alla rutiner i hemmet. Vi har kartlagt så länge nu och hittat alla verktyg som är rätt för mig.

Nu är jag inne i en förändring och släpper mycket av det som varit för att gå in i allt nytt som är på väg. Mitt i den här processen upptäcker jag att den panik som förr grep tag i mig inte finns just nu. Även om vissa människor inte längre finns i mitt liv så fastnar jag inte i ångest utan jag förstår att dom behöver gå vidare med sitt liv och jag med mitt. Likadant när människor inte har tid med mig så är det idag lättare att le och känna att det är helt okej. På ett sätt känns det skönt och samtidigt vet jag att jag har varit med om liknande situationer så många gånger och att det alltid har ordnat sig efteråt ändå. Nu har jag alltså den insikten på riktigt och oron uteblir eftersom min kropp vet att det alltid blir bra i slutändan ändå. Jag är på ett sätt van och det gör att jag känner mig mer trygg än tidigare i mitt liv. En ny trygghet har formats och den tryggheten är jag. Att jag klarar av det jag förr tyckte var omöjligt. Det får mig att tänka på ett av mina budskap, ”Allt är möjligt”. Även här känns det som om det är sant.

Det nya som kommer och den förändring som är kommer att ge mig stress och panik många gånger men det är en annan sak. Allt nytt behöver otroligt mycket tid med mig innan jag klarar av det och att känna trygghet i det nya, oavsett det är rutiner, miljöer eller personer tar tid. Även det har jag tidigare skrivit om. I det här blogginlägget handlar det mer om att släppa taget om det som varit och om människor som går vidare eller inte har tid med mig. Min nya insikt gör mig chockad eftersom det är så lätt denna gång.

Jag känner ingen sorg, har släppt mitt medberoende och börjar känna mig ännu mer fri.

Min mamma har alltid sagt att den dagen ska komma och jag har undrat vad och hur hon menar.

Nu vet jag, det är en känsla och den kom som ett brev på posten. Helt plötsligt känner jag ingen oro utan jag har tillit till livet. Att ödsla tid på gamla frågor som jag inte fått svar på känns meningslöst. Svaren kommer om det är meningen. Att hålla kvar människor som inte vill är också onödigt det tar bara massa energi. Just idag spelar det ingen roll.

Det nya ska få plats i mitt liv och jag är redo – mer än någonsin – Jag är redan på väg

#fri

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Just detta med att svaren kommer om det är meningen håller jag verkligen med om! <3
nouw.com/emmaengstrom