Jag är som en överraskning

Jag tillhör personlighetstypen som vill att något händer hela tiden, om inget händer så ser jag till att hitta på något så att det inte blir för stilla. Av någon anledning är jag alltid på väg någonstans och jag har svårt att sitta stilla, även om jag är rullstolsbunden och ”tvingas” sitta är jag alltid på väg i det mentala. Jag blir lätt rastlös, uttråkad och tappar fokus samtidigt som jag tröttnar fort och hittar på nya äventyr. Att leva som mig är att leva med en ständig överraskning. Jag hinner aldrig ha tråkigt och skulle det känna tråkigt så hittar jag på något som känns roligare. Visst händer det att jag blir trött på mig själv ibland men det hör inte hemma i det här inlägget.

På senare tid har jag kommit på att jag gillar att få besök och att vara social, i alla fall korta perioder. Jag tycker om att vara värdinna och laga mat åt gäster. Det sägs att jag är duktig på att laga mat, för det har jag hört från människor som har provat mina kokkonster. Jag kryddar alltid efter egen känsla och jag följer alltid min egen kreativitet. Tydligen så uppskattas det och det har resulterat i att jag skriver ner recept och när jag ska beskriva vad jag kryddar och hur mycket så skriver jag bara: ”krydda med din egen känsla”. Skulle kunna bli en bok, ja till och med en filmbok, på Youtube, ”Synlig fast osynlig - Mat med Frikraft”.

Det bor en liten husmor i mig också, en person som gillar att baka, göra saft och sylt.

Jag gillar även att sy och vem vet i framtiden kanske jag öppnar Frikraft’s Lanthandel med egengjorda saker från min trädgård och djur där jag även säljer min bokserie. Min ADHD har i alla fall redan börjat planera allt och känner jag mig rätt kommer det bli verklighet i framtiden. Jag är som ett kinder ägg, full av överraskningar.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Gillar

Kommentarer