Jag är i alla fall otroligt tacksam för många olika saker i mitt liv

Ingen dag är den andra lik och varje dag är fyllda av små mirakel som förgyller mitt liv. Det är första gången på länge som jag känner att jag verkligen älskar mitt liv. Även om det mesta är kaos i vardagen, känner jag mig lugn. Nu menar jag att personen Moha är lugn medan mina NPF-diagnoser hälsar på titt som tätt. Dom kommer utan förvarning och det finns enormt många triggers också just nu men det är en annan femma som jag ständigt försöker lära mig att acceptera.

Jag är i alla fall otroligt tacksam för många olika saker i mitt liv nuförtiden. Ni ska få ett exempel av mig; Häromdagen blev min ordinarie assistent sjuk och jag fick hänga med mamma till Stockholm. Hon hade möten inplanerade sedan länge som var omöjliga att avboka. Det händer, ganska ofta faktiskt, att min mamma mer eller mindre ”tvingas” att hoppa in och jobba som min assistent. Det händer framförallt nu när jag inte har så många assistenter och då det är Corona-tider som gör det svårt ifall en assistent blir sjuk. Att skola in nya assistenter och att ha intro går heller inte med fler personer än en åt gången eftersom mina NPF-diagnoser hamnar i total kaos vid allt nytt och en otrygg miljö blir alltid jobbig för alla inblandade. Hur som helst, det var inte det jag skulle skriva om nu utan min resa till Sthlm. För det var mest en resa som var otroligt positiv.

På ett sätt kändes det som att ”komma hem” och storstadens puls fick mig att le. Miljön kände jag igen och solen sken från en klarblå himmel. Vi var till en strand och gick promenad med min hund medan jag fick lite mer solbränna. Det sägs att jag är otroligt brun i år och det tycker jag också. Jag tror att ni alla vet att min CP-skada mår som bäst av värmen. Spasticiteten minskar och jag blir mer avslappnad. Plus at jag tycker det är snyggt att se solbränd ut. Oooopsi… nu blev jag lite ytlig :)

Det var väldigt korta möten min mamma hade och mellan dessa möten hände det ännu fler roliga saker. Vi åt god mat, jag badade badkar på hotellet vi bodde på och filmproducenten till vår kommande dokumentär passade på att komma förbi och säga hej till oss på hotellet. Han hade en deadline på något annat jobb men tog sig ändå tiden och kom förbi, vilket var hur gulligt och trevligt som helst. Vi håller nämligen på med en dokumentär om vårt liv, för er som missat det. Hur det kommer att ske och vad som kommer att visas är däremot fortfarande ett stort frågetecken. Vi vet att det blir något som kommer att formas under resans gång.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #livet #utmaning #dokumentär #film

Gillar

Kommentarer

Yolanda,
Hoppas att du mår bra! 😊
mittprivatakrig.wordpress.com/
AssistansMedFrikraft
AssistansMedFrikraft,
Jo, jag mår bra 😊
nouw.com/assistansmedfrikraft