Hej och välkomna hit till bloggen Assistans Med Frikraft!

Hej och välkomna hit till bloggen Assistans Med Frikraft!

I denna blogg vill jag dela med mig av personliga livserfarenheter som jag upplevt genom åren, både positiva och lite mer utmanande. Jag vill inte bevisa något för dig som läser, inte heller säga att du gör fel. Det handlar inte om det.

Mitt mål är att sprida kunskap och öppna upp samhällets ögon rörande ”hur ett liv med assistans ser ut”. Kanske känner du igen mycket eller så kanske detta är något helt nytt. Jag vill påpeka att detta är endast mina livserfarenheter, mina åsikter och mitt sätt att bidra med kunskap. Du får gärna lämna kommentarer i kommentarsfälten, om ditt liv med eller utan assistans. Tillsammans skapar vi nytänkande och förhoppningsvis leder detta till mer acceptans och förståelse i samhället.

Vem är då jag som skriver?

Mitt namn är Moha Frikraft, föddes med en svår dyskinetisk CP-skada som fastställd förlossningsskada år 1989. I vuxen ålder fick jag även diagnoserna ADHD och Autism. Jag ser mina funktionsvariationer som styrkor. Dagligen möts jag av värderingar och okunskap ute i samhället. Ett aktuellt ämne som behöver synliggöras, därav startar jag denna blogg. Jag lever med Personliga Assistenter dygnet runt och jag har varit med om mycket spännande i mötet mellan andra människor. Idag är jag den förebild jag drömde om att få vara och vill synliggöra vad som sker ”Bakom fasaden”

– Vad sker bakom fasaden och hur ska jag förklara för omgivningen att jag ibland har kaos inombords?

Mina budskap genom livet är:

Våga vara dig själv

Acceptera livet som det är

Synliggöra det ”osynliga”

Allt är möjligt

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika

”Hej, här har ni mig – jag är människa precis som du”

Foto: Felicia Margineanu

Gillar

Kommentarer

Susanne
,
Så bra och viktigt att våga prata om detta fina du ❤