Hallå, vad händer!?

Nu när nästan alla vet och känner till min kommande flytt har jag märkt att jag blivit mer förvirrad och att min inre stress är högre än normalt. Hjärnstressen eskalerar även om jag tycker att allt omkring mig är roligt. Det blir så tydligt nu för mig att min återhämtning är extra viktig liksom det som kallas egen tid borde prioriteras.

Jag har som sagt en flytt på gång och samtidigt har jag nya assistenter hos mig eftersom tidigare slutat och/eller flyttat. Allt nytt tar energi, framförallt nya människor som ska assistera mig och jag är tvungen att skapa ett samspel med någon jag inte har en aning om vem det är. Det är mest det mentala som känns förvirrande. Mina NPF-diagnoser gör att jag triggas igång mer än någonsin och jag hinner oftast inte stoppa impulserna som hälsar på. Även om jag sedan tidigare vet att det är det som brukar hända så känns det som att det är omöjligt att hantera det som sker.

Vetskapen och tanken om att återhämning är viktigare än någonsin, triggar också igång min hjärna. Allt blir liksom rörigt samtidigt som min hjärna upplever att allt står still och ingenting händer. Omgivningen märker att jag är lite stressad och som tur är har jag även assistenter som numera kan hantera sig själva i dom situationer som uppstår. Min nya personal är fortfarande under upplärning och det kommer att ”landa”, det vet jag, även om jag också vet att den första månaden alltid är ett eldprov för oss alla. Även om dom nya assistenterna är tysta så är det ett påslag inom mig. Det sker alltid på automatik.

Min kropp sa stopp förra veckan och jag orkade liksom inte göra något. Jag kände knappt igen mig men jag lyssnade för en gång på min kropps signaler och tog en vilodag med film och sömn. Det var både annorlunda och skönt på samma gång. Tack och lov höll tröttheten i sig bara en dag, även om jag egentligen behöver ha fler dagar av ingenting så var den tröttheten lite skrämmande.

Jag har mitt i allt detta, på gott och ont, startat upp ytterligare ett nytt projekt med en av mina nya assistenter. Det är ofta så det fungerar när ADHD finns med och i detta fall så är det lättare med något nytt med en ny person än att den personen ”tar över” ett projekt som någon annan skapat med mig. Finns det redan ett samarbete som fungerat innan med en person är det många gånger omöjligt att fortsätta på exakt samma sätt.

Livet fortsätter i full fart och att jag har med andra ord en hel del nytt på gång. Helst vill jag att allt ska hända snabbare än snabbt, helst igår. Det vore skönt om allt redan vore på plats. Alla stegen från start till mål blir många gånger både långa och invecklade för mig.

Enligt ADHD’n känns två månader väldigt långt bort och flytten känns ännu längre bort.

Min egen återhämtning känns otroligt viktigt medan min Autism oroar sig för framtiden.

Visst låter det härligt, att vara jag?


Min förvirring kan dessutom bero på min kvinnliga vecka som pågår just nu.

- Visst är det härligt att vara kvinna med miljoner känslor samtidigt?

- Svar: NÄJ!

Nog om mig, vad händer egentligen?

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #framtiden

Gillar

Kommentarer

ellenlundis,
Lycka till med flytten! 😊
finlandsgullet.wordpress.com/
IP: 173.231.62.73