Fysisk träning och funktionsvariation

I detta blogginlägg tänkte jag gå in i min Personliga tränar-roll, jag är nämligen utbildad PT för dom som inte visste det. Jag tänkte berätta vad jag ser för positiv påverkan med fysisk träning och mina funktionsvariationer. Samtidigt vill jag nämna att min tanke med detta inlägg är att synliggöra mig och mitt liv och att jag inte vill tvinga er att följa det jag skriver i detta inlägg. I ditt liv väljer du och i mitt liv väljer jag.

För mig är träning en del av min livsstil, en form av återhämtning och jag mår väldigt bra efter ett träningspass, speciellt om jag kört ett hårt pass. Min CP-skada blir bara sämre och sämre om jag inte rör mig och min inre stress ökar mer och mer om jag latar mig. Självklart är detta individuellt och för att du ska veta hur du reagerar så behöver du testa själv hur din kropp och din stress påverkas då du tränar, om du nu väljer att träna alltså.

I somras hade jag, tillsammans med en kvinna och ett stöd från Norrtälje kommun en satsning inom hälsa och träning. Vi erbjöd ett par träningstillfällen som vi kallade för "Träna som ett CP". Det var många som reagerade negativt på namnet och för mig blev reaktionerna konstiga. Jag har en CP-skada och jag tränar som mig, varför kan vi inte ha namnet?, minns jag att jag tänkte.

Syftet var att förmedla träningsglädje till barn och ungdomar med olika handikapp. Satsningen väckte nyfikenhet och det har öppnat ett intresse för mig och mitt sätt att leda och träna. Idag kör jag ett testprojekt med en av deltagarna för att se om det kommer att bli intressant med mig som tränare. Det skulle innebära att jag får en möjlighet till en inkomst, istället för som nu hamna i den grupp som få vågar eller vill anställa. Företaget Zentrab tror på mig och vill satsa på det jag är duktig på. Låt oss nu tillsammans hålla tummarna. Mer om detta med arbeten i samhället för en person som mig kommer säkert att hamna i ett eget blogginlägg. Jag kan här och nu endast säga att även den delen av mitt liv är och har varit en kamp på grund av all okunskap jag möter. En person som jag, med tre diagnoser och personlig assistent dygnet runt har svårt att få en anställning, men jag kämpar på och väljer att se möjligheter hellre än bli ledsen över alla murar jag möter. Jag kan stolt berätta att även jag har varit med i Arbetsförmedlingens kampanj ”Gör plats”, se bild nedan. Bild tagen av Gustav Wiking.

Tillbaka till träningen som jag verkligen älskar och mår bra av.

Jag vill inspirera andra med funktionsvariation till få upp ögonen för träning och säga att det går att träna efter sin egen förmåga. Det är också väldigt roligt att se när resultaten blir synliga, både kondition, fysiska kroppen och det mentala blir bättre enligt mig.

Är du intresserad? Vill du prova? Maila gärna mig på: [email protected]

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #personligtränare #inspiratör

Gillar

Kommentarer