Förändring till det bättre

Det känns som om det var länge sen jag skrev hur dagsläget inom min assistans är och om allt som sker ”på det planet”. Jag vill som ni säkert vet vid det här laget, kvalitetssäkra assistansen och nu känns det som om det händer grejer på riktigt. Den förändring som pågår skapar kvalitet och leder hela tiden till en förbättring. Helt ärligt vet jag att vi har vi har några steg kvar innan vi har tagit oss dit helt och hållet samtidigt som jag ser vad mycket vi redan skapat när det gäller kvalitativ assistans hos mig.

Något jag tycker är en självklarhet hos en assistent som jobbat sex veckor är att personen kan återkommande rutiner och jag tycker också att en assistent ska vara tillräckligt lyhörd så att hen vet vad jag vill på morgonen ifall jag sagt det kvällen innan. Just nu har jag en assistent i mitt team som har lite svårt att komma ihåg saker, i alla fall känns det så, eftersom rutiner inte riktigt fungerar ännu. Assistenterna har ett block som dom ska använda och skriva ner saker som dom själva behöver för att kunna assistera och vara så självgående som möjligt. Ändå verkar det vara svårt för somliga att komma ihåg.

Det gör att arbetsledaren tar det till ytterligare en nivå. Hon synliggör detta för assistenterna och säger att det även går att använda mobilen och ta foton på vissa saker. Det kan vara hur frukosten ska se ut, hur mycket kaffe jag vill ha i muggen och så vidare. Att hela tiden fråga mig blir en trigger och det vet både mina assistenter, min arbetsledare och jag.

Nu avvaktar vi en stund och framtiden visar hur vi kommer att åtgärda detta men jag vet och känner att kvalitet och omstrukturering i min assistans är på väg in med stormsteg. Stegen i kvaliteten ökar varje dag och jag kommer i årsskiftet byta assistansbolag. Jag byter till ett bolag med mer förståelse och struktur för mig, mina diagnoser och mitt sätt att skapa kvalitet, på riktigt för alla. Tillsammans med min arbetsledare skapar vi kvalitet och bygger en trygg och bättre framtid för mig, mina assistenter och min arbetsledare.

Jag ska även in med två nya ”karriärsassistenter” som kommer att vara mitt stöd framåt inom karriären. Jag vet ofta vad jag vill och för att kunna genomföra det behöver jag assistenter som på rätt sätt stöttar mig. Hur allt pusslas ihop vet jag inte, däremot vet jag att mina mål och det jag anser vara kvalitet för mig också är det som kommer att diskuteras. Samtidigt som assistenternas förmågor, intressen och mål inom assistansen ska följa det jag vill. Det gör att samspelet ökar och tryggheten blir stark hos oss alla i teamet. Det är inte helt klart ännu vilka som kommer att börja mer än att två personer kommer att starta upp intro inom en snar framtid, vilket är fantastiskt roligt. Det känns som om en person kommer att ansvara för min karriär på sociala medier och en annan för min karriär ute i samhället. Jag finns, jag lever som mig och jag ska synas överallt.

Tiden får helt enkelt avgöra vad och vem som hjälper mig med alla mina roliga projekt. Något som är kul är att jag börjat samarbeta med företag och jag börjar bli en större influencer. Att synliggöra och visa upp min verklighet är så rätt just nu och vem vet – bok nummer fem kanske börjar skapas.

Annat som sker i min verklighet är bland annat att ena valpen flyttar nästa vecka och det ska bli så skönt att komma in i mina ”gamla” vardagsrutiner igen. Ändå blir ingenting som innan eftersom allt blir nytt. Jag har ju numera två hundar – igen! Vissa saker känner jag igen medan andra blir helt nya. Valpar älskar jag och att ha två hundar känns både spännande och lockande. Jag känner inom mig att det kommer bli toppen med ”mina flickor”, även om jag är lite ringrostig när det kommer till valpträning, det var ju drygt 2,5år sedan jag hade valp, så känner jag tillit till att allt kommer hamna på plats. Allt känns lättare än tidigare i mitt liv eftersom assistansen är mer kvalitativ nu. Det känns riktigt lovande igen. Hoppet har jag, lösningar vill jag se även om diagnoserna ibland reagerar är jag, som Moha, väldigt taggad, tacksam och glad.

Mitt liv börjar på nytt igen.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #nutid #flytt

Gillar

Kommentarer