Dina energier påverkar mina Neuropsykiska diagnoser

Dagligen påverkas jag och mina Neuropsykiska diagnoser av min omgivnings energier. Energier som inte syns utan känns i luften. Det är allt från att en person är stressad, ledsen, har ont i huvudet, ryggen eller är glad. Jag fångar upp sinnestillstånd och det blir jag som känner den andra personens känslor och så reagerar jag på det. Inte för att jag vill utan för att det går på automatik.

Hur jag påverkas beror på min egen dagsform, min hjärnstress och vem det är som jobbar. Jag kan alltså omöjligt veta hur och hinner oftast inte förvarna innan.

Det gör att mina personliga assistenter behöver kunskap om detta och att dom behöver vara i nuet så mycket som möjligt. Kommer dom till arbetet helt obalanserade så påverkar det mig mer än många förstår. Om någon sedan säger att det är jag som ska lära mig att deras känslor är deras och mina är mina så förstår jag det som sägs men min kropp förstår inte eftersom den reagerar på impuls och direkt. För att jag ska kunna känna mig balanserad så behöver min omgivning också vara balanserad. Även det är en energi som jag känner och kan fånga upp. Trygga människor ger mig en trygghet, det vill säga människor som är trygga, på riktigt, inte dom som försöker prestera trygghet. Att prestera skapar en låsning inom mig direkt, jag känner det personen känner inuti, inte det som visas på ytan.

Mina neuropsykiska diagnoser har jag haft på papper sedan 2014, innan det var dom helt osynliga. Endast jag och mamma såg min låsning som vi då kallade KAOS. Jag påverkades redan då av andra människor och blev ständigt misstolkad. Samhällets fokus låg på min CP-skada och mina talsvårigheter.

På senare år har jag tänkt att människor verkade ha lättare att förstå det som var synligt, att ingen såg det jag kände och ingen visste hur jag mådde. Fortfarande idag känner jag så ibland. Jag vet att jag inte borde, men jag gör det ändå.

Idag vet både jag och min omgivning att jag har ADHD och Autism också. Även om det finns en större förståelse påverkas jag och mina neuropsykiska diagnoser av min omgivnings energier. Jag får lära mig leva med det och förhoppningsvis kommer omgivningen också att förstå mer och få mer kunskap om vad som sker i det inre, även om det inte syns utanpå.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Gillar

Kommentarer

ellenlundis,
AssistansMedFrikraft
AssistansMedFrikraft,