Det sägs att jag är osmaklig…

På senaste tiden har jag haft tankar om varför jag är singel och varför jag inte har haft någon relation i mitt liv. Jag blir nästan mörkrädd när jag inser hur det är. En av mina största drömmar är att bilda familj och har alltid varit det. Ändå har jag snart levt i 30 år som singel och jag kan inte påstå att jag valt det själv utan det har tyvärr bara blivit så. Min tanke är att det finns otroligt mycket okunskap och rädslor kring människor som har funktionsvariationer och kanske är det därför det är mycket, MYCKET svårare för mig att hitta en livspartner.

Jag har provat att dejta olika killar genom åren och samma frågor kommer och går. Det verkar som om nästan alla killar bara är ute efter att ligga för deras första fråga blir oftast, Hur gör du vid sex, kan du!? Jag har provat att svara, typ med motfrågan, Hur gör du? Oftast får jag ett skratt tillbaka och dom påstår att jag har humor.

Det blir en krock och slutar nästan alltid med att dom ger upp då jag säger att jag lever med assistans dygnet runt. Jag kan hålla med om det är en udda livsstil att leva med personlig assistans samtidigt som min tro är att allting löser sig med tiden. Finns det bara en vilja och en förståelse så finns också lösningen, det är jag övertygad om. Det finns dom som lever i en relation och har personliga assistenter, kan dom så kan jag, det vet jag.

Jag har ett exempel på en kille som redan innan vi bokat vår dejt och setts i verkligheten gav mig kommentaren: ”Det finns en anledning till varför inte folk pratar med dig, de tycker du är osmaklig”. Honom ville jag inte dejta och tänkte mer att det är väl hans förlust men ändå blev jag sårad. Att döma mig för att jag pratar konstigt och för att jag har mina CP-ryck betyder det inte att jag är osmaklig. Tycker dom det så blir det garanterat fel.

NEJ, jag har inte valt att leva singel utan det har blivit så på grund av att väldigt få verkar ta sig tiden att se mig som jag är utan dom väljer hellre att endast se funktionsvariationen och rullstolen. Och dom få som sedan väljer att dejta mig blir rädda för att jag kommer med en assistent eller för att dom tycker det blir svårt att prata med mig eftersom jag har mina talsvårigheter.

Min dröm är kvar, drömmen om en familj och en dag kanske drömmen blir sann. Jag vill tro det och jag önskar att det finns killar som väljer att se mer än det ytliga i mötet med mig. Någon som älskar mig som jag är. Annars finns det alltid provbefruktning och även om andra säger att det också är svårt eftersom jag är handikappad så vet jag att det finns vägar. Jag har varit med så länge nu att jag förstår och vet att andras nej oftast handlar mer om den som säger nej än om mig. Jag hittar vägar, som mig, på mitt sätt.

Kram och hej!

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika 

Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Hej!

tyvärr finns det en risk att sociala myndigheter kommer anse att du ej kan ta hand om ett barn med dina funktionshinder. Samhället har höga krav. Har du assistans ska de endast vara armar och ben.

och man måste tåla att rutiner bryts och man måste tåla att barnet inte är lågafektivt någonsin .

du verkar vara en fin tjej som är värd en kille.

men dels jobbar jag inom omsorgen och dels har jag barn självoch vi har brukare som har liknande svårigheter som du och socialen har tagit barnen i samtliga fall


vill inte krossa dig. Vill bara att du ska vara realistisk


ställ tex de här frågorna

klarar du av att saker inte bli anpassat till dina behov?
kan du läsa av signaler i tid? Tex barnet är hungrig /ledsen/trött?
kan du ta i mot att barnet skriker tex nätterna igenom ?
fixar du att dina rutiner kommer brytas helt och allt kommer typ vara efter ditt barn ?


förstår att du vill ha barn .
men även för en person utan diagnoser kan det vara tufft med barn
AssistansMedFrikraft
AssistansMedFrikraft,
Tack för din åsikt. Som sagt, jag tror att att löser sig bara det finns en vilja och en förståelse.
nouw.com/assistansmedfrikraft
ellenlundis,
Fy vad taskigt av honom! Så säger man inte till någon 😟 >:(
Jag tror säkert att du kommer att finna den stora kärleken! 😊
finlandsgullet.wordpress.com/
Anonym
,
Fast när det gäller barn funkar det inte riktigt så att det är vilja och förståelse som gäller.

utan du måste förstå att ja mina behov ska till vis del få uppfyllas i form av att äta och sköta hemmet och sådant . Men allt måste ändå ske på barnets premisser.

så går inte att resonera bara viljan finns. För att ta hand om ett barn kräver så mycket mer.

och du behöver omfattande hjälp och stöd och ett barn behöver en trygg mamma
AssistansMedFrikraft
AssistansMedFrikraft,
Tack återigen, det verkar som du missförstått poängen och budskapet med detta blogginlägg.
nouw.com/assistansmedfrikraft