Det är många pusselbitar som ska på plats

Hej på er, äntligen kommer här ett efterlängtat blogginlägg från lilla mig. Jag har den senaste veckan ändrat fokus och smått börjat med Youtube filmer igen. Det är en förklaring till varför jag inte har bloggat på ett tag. Det ena tycks försvinna när jag gör det andra. Att fokusera på två saker är oftast förvirrande för mig. Jag vill helst göra båda sakerna, det vill såga både blogga och hålla på med Youtube fast det är svårt. Framförallt nu då jag inte bor i mitt eget hem utan har varit boende i en sommarstuga som mellanbonde. Alla rutiner har liksom försvunnit. Jag ska försöka hitta en balans i det när jag så småningom landat i vardagen igen. Det är många pusselbitar som ska på plats.

Mitt liv har bara rullat på och jag har varit sysselsatt större delen av dygnets timmar. Jag och assistent har åkt runt i det nya länet och kollat lite på vad som erbjuds. Vi hittade bland annat en gårdsbutik med viltkött och jag som älskar ekologiskt och vilt blev glad. Köpte hem både det ena och den andra. Så snart blir det en härlig festmåltid för mig och den som jobbar den dagen. Mums!

Jag har också hittat en ny personlig tränare som jag kommer att börja hos nästa vecka. Min träning har varit lite lidande under min vistelse i mitt mellanboende och det känns extra skönt att träningen drar igång igen. Även om den kommer att bli en utmaning för mig i början känner jag hur kroppen och psyket längtar efter ordentlig träning. När allt är nytt och en ny människas energi ska börja samarbeta med mig blir det alltid ett påslag på min inre stress. Som tur är har jag i alla fall träffat henne och vet hur hon ser ut och pratar och så har jag också skickat länkar på mina Youtube klipp som jag tränar på. Ofta när jag börjar träna med en ny person så tror dom, nio av tio gånger, att jag har ont, vilket är sjukt frustrerande. Jag vill träna som ”vanligt”. Min utmaning blir alltså att vänta ut processen och ge den nya personen möjligheten att testa flera gånger innan jag vet om träningen ger effekt.

Hur som helst ser jag fram emot det. Träningen alltså.


Det som också pågår är intervjuer för en ny stab av nya personliga assistenter. Det tar tid och energi samtidigt som det är både roligt och spännande. Många säger sig ha erfarenhet innan och det känns tryggt.

Billiften till min rullstol har också gått sönder vilket resulterade i att min arbetsledare fick min 30 kilos rullstol över sin läpp och läppen är blå nu. Anpassnings verkstaden har semesterstängt till den tredje augusti. Det blir att lyfta rullstolen in och ut ur bilen. Vilket är ohållbart, en av mina assistenter är gravid också plus att arbetsledaren har en axelskada. Jag behöver rullstolen både inne och ute, eftersom min fot blir svullen när jag belastar den.

Hur vi löser detta på ett smidigt sätt kommer jag att få uppleva. Jag vet att min arbetsledare är envis och jag vet att det alltid finns lösningar. Även om det känns som om allt är stängt nu i juli och att personer med handikapp inte ska kunna fungera fullt ut på sommaren så överlever jag det här också.

Detta har varit och kommer att bli en ”spännande” vecka.

Vi, jag och min gode man, har hunnit med att besöka hemkommunen för att prata med min kommande LSS-handledaren. När vi kom dit visade det sig att dom hade en konsult från Jönköping. Den nya handläggaren kommer i slutet av augusti.


Någon som är kul är att mamma och jag får tillträde till våra hus redan imorgon, 27/7. Tänk att imorgon har vi ett varsitt hem. Det känns helt overkligt fast samtidigt superskönt då jag kan komma igång med min vardag med struktur och rutiner. Jag ska vara ärlig och säga att jag har saknat min vardag otroligt mycket.

Det känns väldigt bra att ha börjat blogga igen och jag märker att jag är bättre på att skriva än att prata spontant på en video. Samtidigt tycker jag att det är viktigt att kunna uttrycka sig i både skrift och tal för då jag når ut till fler målgrupper av människor, vilket jag vill. Att synliggöra är mitt kall och enligt mig växer förståelsen för olikheter snabbare ju fler som läser, tittar och väljer att förstå.

Tack för denna gång – jag hör av mig snart igen!

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #framtiden #flytt

Gillar

Kommentarer

Yolanda,
Spännande att höra lite hur du har det. Kanske kan du hålla på med youtube varannan vecka och bloggen varannan? ::) Kram
mittprivatakrig.wordpress.com/