Den eviga idécirkeln

Jag kan inte förstå att min ADHD har en massa idéer samtidigt och ändå så händer det ingenting. Jag kan likna det som en orkan som finns i mitt huvud, medan jag står med bägge fötterna på jorden samtidigt som jag uttrycker mina idéer till omgivningen och tycker att dom borde förstå och hänga med i det jag säger. För mig är det klockrent när jag säger det och jag tycker att omgivningen borde hänga med men så är det inte. När jag beskriver mina idéer till mina assistenter så vill jag att dom ska anteckna idéerna för i nästa sekund har jag glömt idén medan min ADHD har kommit på en annan idé som är bättre och sedan kommer en till och en till. Det blir liksom en evig idécirkel som bara går runt och runt och jag försöker förstå det jag inte alltid förstår.

Jag har tur som har både min coach och mina assistenters arbetsledare som fångar upp mina idéer och får ner dom på papper för att sedan få in dom i strukturen så det blir en checklista eller handlingsplan. Annars hade det nog blivit ett helvete med en enorm förvirring som bara snurrar och snurrar och aldrig tar slut. Det är egentligen idéerna som verkar leva varje dag, så gott som alltid.

Det mest skrämmande är att detta händer dagligen och ingen har riktigt koll. Jag måste sätta mig ner tillsammans med arbetsledaren och gå igenom vad som är viktigast för att hitta något hjälpmedel som gynnar min idé verksamhet. En period hade jag ett block som fungerade ett tag tills jag glömde bort att anteckna. Jag har provat att ha det på mobilen men jag glömmer tyvärr bort det ändå. Mina idéer flödar och det kan dyka upp minst fem idéer under en och samma mening fast jag i början bara hade en. Det är som om det ena leder till det andra och att det aldrig kommer att ta slut. Och skulle omgivningen svara så tappar jag helt fokus och förmodligen så triggar det igång fler idéer vilket gör att den första tanken jag hade försvinner eller ersätts av nya. Som en turbobil som kör rally på femton banor samtidigt.

Ni börjar förstå att jag är komplicerad va?

Jag begriper mig inte på min ADHD ibland.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Gillar

Kommentarer